Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

Speciál časopisu Venkov & styl je tu!

Na novinových stáncích právě najdete speciální číslo časopisu Venkov & styl, který je celý věnovaný bylinkám, květinám, koření a také pěstitelství. Najdete v něm inspiraci pro všechna roční období, a ještě mnohem víc!

Redakce Marianne | 24. 04. 2014

Jakmile otočíte titulní stránku a začnete listovat bylinkovým speciálem, možná vás napadne, že i vaše zahrada by se mohla zazelenat aromatickými i léčivými bylinami, které budete mít vždy po ruce. Hned na úvod jsme pro vás připravili čtyři návrhy správně rozvržených bylinkových záhonů, které budou zároveň překrásnou ozdobou zahrady. 

V článku Evy Žallmannové se dočtete, jaký vliv může mít Měsíc na rostliny. Dozvíte se, kdy je nejlepší začít s vysazováním, a že se dá dokonce zahradničit i podle znamení zvěrokruhu! 

Na výlet se s námi vydejte do Svatojánu, kde žije blogerka Eva Francová. Její kouzelná zahrada je plná bylinek, ze kterých vyrábí tinktury a léčivé oleje. Její recept na pleťový olej zvládnete i vy! Poté se začtěte do článku o doktoru Priessnitzovi a Jeseníku, kde se zrodil vůbec první vodoléčebný ústav na světě. Jedině tady si člověk může dopřát přírodní procedury jedinečných léčebných účinků! A aby těch výletů nebylo málo, nafotili jsme pro vás nádhernou zrekonstruovanou fořtovnu, která kdysi patřila Františku Schwarzenbergovi. Její nová majitelka nás tu přivítala bylinkovým čajem a cuketovou bábovkou a pak se s námi podělila o recept na vlastní sýr, který vyrábí z kozího mléka.

Kromě zajímavých článků a krásných fotografií tu najdete řadu lákavých receptů – a jak jinak než z bylinek. Těšte se třeba na pizzu s jahodami a mátou, tymiánovou limonádu nebo tvarohový závin se špenátem!

Související články

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Zdraví

<span>Trenérka radí: 3 nejúčinnější cviky na zakulacení zadečku. Dělejte je každý den a výsledky se dostaví</span>

Trenérka radí: 3 nejúčinnější cviky na zakulacení zadečku. Dělejte je každý den a výsledky se dostaví

Dobrý nápad

<span>Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?</span>

Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?

Krása

<span>Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte</span>

Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte