Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Štíhlá bez námahy I

Chcete se připravit na letní sezonu a máte na to jen měsíc? Na vlastní kůži jsme vyzkoušeli neinvazivní kosmetické procedury, které vám to umožní!

Redakce Marianne | 5. 06. 2013

Na našich stránkách vás pravidelně zásobujeme těmi nejlepšími tipy, jak zdravě jíst a jak efektivně cvičit. V našem novém seriálu se ale zaměříme na to, jak se dostat do formy hned a bez velké obtíže.

Jestliže jste vykročila na cestu za zdravým životním stylem, určitě si zasloužíte náležitě povzbudit. A to zejména ve chvílích, kdy se výsledky nedostavují nebo stagnují. Usilovně cvičíte a mrskáte kalorické hodnoty stejně jako dvanáctiletý žáček periodickou tabulku? A ani kilo dole? Přišel čas povolat moderní kosmetologii na té nejvyšší úrovni!

Blahodárné bahno

thalgo-telovy-zabalJako první jsme vyzkoušeli detoxikační tělový zábal z mořských řas Thalgo. Na této proceduře mě lákaly mořské řasy, které už nějakou dobu ve složení krémů a masek vyhledávám, ale také kosmetickými oceněními ověnčená značka Thalgo.
Zábal je určen pro všechny, kteří chtějí pročistit svůj organismus. Na klinice Asklepion, kde jsem proceduru podstoupila, jej doporučují zejména v období po dlouhé zimě. Znamená tak vhodný start do jara a léta, zamezuje nepříjemnému zadržování vody v těle a působí proti akumulaci toxinů.

Takže opravdu vynikající detox! Současně napomáhá hubnutí a formování těla, protože efektivně působí proti ukládání tuku v problematických partiích. Ne náhodou je proto toto ošetření doporučováno jako přípravné pro další kúry na zeštíhlení.

Relax a efekt novorozeněte

Tak už chápete, proč jsem při pomyšlení na zelené bahýnko zavýskala radostí? Zcela přírodní složení zábalu je navíc přímo ideální pro pokožku trpící lupénkou či ekzémy. Nutno říci, že moje dehydratovaná a senzitivní pokožka si celý týden po tomto ošetření doslova chrochtala!

Kromě otoků nohou jsem se zbavila i pocitu pnutí pokožky a příjemně se mi uvolnily svaly a klouby. Po zábalu jsem se cítila jako znovuzrozená a má pokožka byla hladší.

Moje tipy

  • Zábal vás bude hřát, a proto ho doporučuji absolvovat v chladnějším počasí. Na moje bolavá záda to byla doslova lahoda!
  • Mořské řasy způsobí, že budete trochu dehydratovaná. Den před kúrou jsem zvýšila příjem tekutin a pokračovala v tom i dva dny po ‚akci‘.
  • Vzhledem k očistnému charakteru této procedury byste neměli být ve fázi přecházení nějaké nemoci. Na oslabený organismus může mít zábal efekt ‚spouštěče‘ nachlazení či chřipky.
  • Během procedury, která trvá 30 až 45 minut, budete mít zabalené i ruce. Pokud vám stejně jako mně dělá problém jen tak ležet a zírat do stropu, vezměte si s sebou vlastní MP3 přehrávač.
  • Detoxikační zábal Thalgo bych opravdu doporučila spíše jako vstupní proceduru pro následná přístrojová ošetření. Jestliže budete chtít zůstat jen u zábalu, počítejte s tím, že větší výsledky přinese až série pěti ošetření (jedno stojí 1350 Kč).

Více na www.asklepion.cz