Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

TANEC PRAHA 2014: 26. ročník má co nabídnout!

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2014 přiváží i letos to nejlepší, co soudobý světový tanec nabízí. V bohatém programu, který zahájila již v květnu výrazná australská osobnost Lucy Guerin, vystoupí i speciální host Alain Platel, který představí svou novinku Coup Fatal, a to v neděli 22. června, dvanáct dní po světové premiéře!

Redakce Marianne | 21. 06. 2014


Určitě si nenechte ujít v neděli právě tento projekt, ve kterém uvidíte, jak intenzivně lze vnímat hudbu tělem. Tančit bude čtrnáct afrických umělců pod vedení Alaina Platela v Hudebním divadle Karlín v Praze. Projekt Coup Fatal spatří pražští diváci už dvanáct dní po světové premiéře ve Vídni!

csm_Coup_Fatal_1103-hr-cf-chris-van-der-burght_a3d5f9e7bb_copy

Coup Fatal nabízí dialog kultur v kontextu rozporuplné Kinshasy, hlavního města Konga. Geniální propojení místní africké hudby s evropským barokem, ale nejen s ním, přináší zážitek pro hudebníky a pastvu pro oči – ať už máte rádi současný tanec, nebo etnický. Na projektu se podíleli Serge Kakudji – skvělý kontratenorista –, kytarista Rodriguez Vangama, který patří k místním konžským ‚sapeurs‘, tedy mladým extravagantním mužům, Fabriio Cassol, skladatel par excelence a samozřejmě Alain Platel. Alain Platel, skvělý choreograf i režisér světového formátu, využil všeho, co přirozeně k hudebníkům v Kongu patří. Nakažlivá energie, optimismus, vitalita a především řeč těla, která je zde zcela originální. Do práce na projektu Coup Fatal zapojil i konžského výtvarníka.

Představení můžete vidět v neděli 22. 6. v Hudebním divadle Karlín, další představení v rámci festivalu TANEC PRAHA pak na www.tanecpraha.cz. Vstupenky můžete zakoupit v pokladně divadla Ponec a na webu, s výjimkou představení 26. 6. v NG v Praze –Veletržním paláci.