Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Testovali jsme: suché šampony

Také si bez něj nedokážete představit život? Vzali jsme si pět značek suchých šamponů do parády a víme, který stojí za to si pořídit!

Redakce Marianne | 25. 07. 2013


Swiss O’Par

Na tomto výrobku je sympatické, že jej bez problému zakoupíte v jakékoli drogerii či lékárně. Navíc také za přijatelnou cenu kolem 80 korun. Obal i švýcarská receptura se tváří natolik seriózně, že jsem se rozhodla po něm sáhnout, aniž bych ho znala z reklamy nebo z doporučení přátel.

Po použití jsem z něj už tak nadšená nebyla. Fungoval spíše jako placebo. Aby byl vidět nějaký efekt, musela jsem ho použít celkem hodně. Vlasy zbytečně zatěžoval a byly po něm matné. Bílý poprašek byl celkem viditelný i na mých blond vlasech. Rozhodně bych jej proto nedoporučila ženám s tmavými vlasy.

sampon3

Hodnocení redakce: 1 bod z 5

Syoss

V drogeriích je volně dostupná i značka Syoss, která zákazníky láká na profesionální výrobky od kadeřníků za rozumnou cenu. Vybrat si můžete ze dvou typů sprejů – jeden je pro rychle se mastící vlasy a druhý na objem.

Přestože mám potíže s rychle se mastícími vlasy, více mi vyhovovala objemová varianta – vlasy po ní byly u kořínků posílené a nadzvednuté. Ztratily však svoji lehkost a stejně jako v prvním případě byl na nich bílý sprej vidět.

AntiGrease_Dry_Sh_e_Volume_Dry_Sh

Hodnocení redakce: 2 body z 5

OSiS+

Lahvičku se stylingovým suchým šamponem zakoupíte ve většině vlajkových kadeřnictví Schwarzkopf Professional. Co se týká čerstvosti účesu, funguje výrazně lépe než předchozí dva výrobky. Líbilo se mi, že vlasy nechal pružné, takže s nimi šlo dobře pracovat. Zbytečně ani vlas nezatěžoval, ale po opětovaném použití jsem pociťovala suchost vlasové pokožky a svědění.

SKP-Osis-RefreshDust-Texture-Shampoo-300ml-Render_SKP

Hodnocení redakce: 3 body z 5

Klorane

Šampon je určený pro jemné a oslabené vlasy. Dodává jim hebkost a také usnadňuje rozčesání. Ocenila jsem na něm, že se jedná o velice šetrný přípravek, který je bez parabenů a konzervantů. Vlasy krásně prolehčil a zbavil mastnoty. Jeho jedinou nevýhodou je, že je třeba při aplikaci použít větší množství šamponu, a tak se velmi rychle spotřebuje.

Untitled-1

Hodnocení redakce: 4 body z 5

Kérastase

Značka známá svojí vynikající vlasovou péčí o poškozené vlasy se vrhla na stylingové přípravky. Powder Buff je tvarující suchý šampon, se kterým budete mít lehkou hlavu, a to doslova! Vlasy vůbec nezatěžuje, je lehoučký a snadno se vyčesává. Účes je flexibilní a pružný. Ze všech testovaných produktů měl také nejlepší vůni – jemnou a nevtíravou.

powder-bluf-15774-mip3det

Hodnocení redakce: 5 bodů z 5