Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Tvarohové kostky

Expresní příprava a absence mouky – takové jsou kromě chuti přednosti tohoto dezertu. Zkusili jsme a nemůžeme si ho vynachválit!

Redakce Marianne | 29. 03. 2014


Doba přípravy: 15 minut

Pečení: 15-20 minut

Počet porcí: 20 řezů

Budete potřebovat:

  • 4 sáčky kakaového pudinku

  • 1 sáček prášku do pečiva, nejlépe bezlepkového

  • 200 g co nejjemněji mletého přírodního cukru

  • 50–60 g tmavé čokolády (nebo jiné podle chuti), nasekané nahrubo

  • 4 vejce

  • 1 lžíce baileys, rumu nebo jiného oblíbeného likéru

  • 2 lžíce oleje

Na krém:

  • 250 g másla

  • 150 g moučkového cukru (nebo méně, podle chuti)

  • 500 g měkkého tvarohu

  • ozdoba podle chuti (čokoládová poleva)

  • čerstvé ovoce k podávání, podle sezony a chuti

Postup:

Zahřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Pudinkové prášky smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a čokoládou. Přidejte vejce, likér, olej a všechno důkladně promíchejte.

Těsto vylijte na plech o rozměru cca 20 × 24 cm vyložený pečicím papírem. Pečte 15–20 minut (pozor, čím déle, tím sušší bude těsto!). Vyjměte z trouby, nechte vychladnout, nejlépe na mřížce.

Mezitím utřete změklé máslo s cukrem do pěny. Přidejte tvaroh a vše vyšlehejte na hladký krém. Ten rozetřete na vychladlý korpus. Chcete-li, ozdobte. Podávejte s čerstvým ovocem.