Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Udělejte si výlet na dýňovou farmu

Přemýšlíte, jak strávit nadcházející víkend? Co si zajet na dýňovou farmu v Bykoši na Berounsku, která nabízí nejen rozmanité druhy dýní, ale také prohlídku v magickém kukuřičném bludišti či dýňové laskominy.

Redakce Marianne | 11. 10. 2013

Dýně teď mají svou sezonu. Jsou nejen krásné na pohled, ale taky dobře chutnají. Přesto jsou u nás stále ještě tak trochu exotickou Popelkou. A protože dýně právě v tomto období dozrávají, mají plné ruce práce farmáři. Jako dvaačtyřicetiletý Jan Brotánek z Bykoše u Berouna.

Dýňová farma nabízí zábavu pro všechny

Sympatický Honza už odmala pomáhal rodičům s prací na zahradě a tahle práce ho nadchla. Když pak v roce 1992 navštívil Kanadu, kde okouknul co a jak, byl rozhodnutý, že začne pěstovat dýně. Po troškách budoval farmu a dnes může nabídnout opravdu hodně. Najdete tu rozmanité druhy dýní, například muškátové, hokkaido nebo dýni žaludovou, která chutná (překvapivě) po kaštanech. Pěstování dýní je dřina, jak říká Jan Brotánek – dýním se musí člověk skutečně věnovat naplno. Někdy jim nepřeje počasí, a to je pak zle.

P1090407__kopie

Dobrá nálada i skvělá kuchyně

Ptáte se, co jiného kromě oranžových dýní tu můžete vidět? Farmář Honza říká: „Najdete tu krásný nádech vesnice, suché levandulové květy, koupit si můžete česnek, řepu, byliny a letos nově i dýňový džem. A samozřejmě můžete také ochutnat dýňovou polévku, kterou vaříme od září do listopadu, a dýňové koláče.“ A to rozhodně stojí za to ochutnat.

P1090405__kopie

Kdy?

12. 10. a 13. 10. od 10 do 17 hodin.

Kde?

Dýňová farma Bykoš 8, 267 01 Bykoš

Více na www.pumpkins.cz, tel: 602 304 240