Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Udílení cen Grammy se blíží: letos ve znamení zpěvačky Beyoncé

56. ročník udílení nejznámějších hudebních cen světa je tady – letos ve znamení slavného hudebního páru, zpěvačky Beyoncé a jejího manžela, rappera Jay-Z. Právě ti si před sálem Staples Center v Los Angles, nabitým jejich kolegy z hudební branže, také společně zazpívají.

Redakce Marianne | 25. 01. 2014


Co si největší hudební hvězdy na předávání nejprestižnějších hudebních cen letos obléknou? Co budou říkat a jak se budou cítit? Právě tohle zajímá nejen všechny novináře ze společenských rubrik, ale také miliony diváků po celém světě, kteří sledují pořad Live from the Red Carpet (Živě z červeného koberce) televizního kanálu E!.

moderatori_Live_from_the_Red_Carpet_-_Guiliana_Rancic_a_Ryan_Seacrest

Jeho moderátoři v čele s Giulianou Rancic a Ryanem Seacrestem mají možnost přímo oslovit hvězdy první velikosti přicházející po červeném koberci a podrobit je tu křížovému výslechu. Grammy patří také k nejextravagantnějším akcím roku a tomu se bude věnovat další moderátorská dvojice – Kelly Osbourne a Ross Mathews.

Kelly_Osbourne

Kromě Beyoncé a Jay-Z také můžete na vyhlašování cen vidět i country-popovou hvězdu Taylor Swift, hudebnici Katy Perry, francouzskou dvojici Daft Punk vystupující zásadně v maskách, soulového klasika Stevieho Wondera a také oba zbývající členy legendárních The Beatles, Paula McCartneyho a Ringa Starra.

Pořad Live from the Red Carpet (Živě z červeného koberce) se letos vysílá poprvé i u nás – atmosféru z červeného koberce Grammy Awards lze zažít už 26. ledna od 24 hodin do 3 hodin ráno, reprízy a vstupy se pak vysílají v průběhu celého pondělka. V České republice je kanál E! dostupný v nabídce O2 TV.

Více o Grammy…

  • Ceny se udělují v USA od roku 1998 organizací National Academy of Recording Arts and Sciences.

  • Cena připomíná gramofon na podstavci.

  • Cenu může získat umělec jakékoli národnosti, obvykle si ji ale odnášejí Američané.

  • Jednu z cen získala i Češka – Markéta Irglová spolu s Glenem Hansardem v kategorii muzikál za album Once.