Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Umíte nakupovat ve slevách?

Každá si asi myslíme, že ano. Je to jednoduché, vidíte krásnou věc, která má sníženou cenu, a je to. Přesvědčím vás, že zase tak jednoduché to není.

Redakce Marianne | 11. 06. 2013

Umět si vybrat tu správnou, padnoucí věc ve slevě je každodenním snem každé z nás. Slevové akce se opakují se železnou pravidelností a my s nimi už dopředu počítáme. Pořád ale ještě musíme počítat s tím, že výběr dražších značek tady není takový jako jinde.

Kdy neslevit z kvality

Drahým značkám u nás se do slevových akcí tolik nechce. Přesto doporučuji mít několik základních kousků kvalitních, ať to stojí, co to stojí. Kvalitní, pohodlné boty, kabelka a džíny – to jsou věci, které vám vydrží roky, pokud o ně budete správně pečovat. A hlavně je snadno zkombinujete s levnějším kouskem. Ten, když skončí doba jeho ‚slávy‘ a vy usoudíte, že tak otahanou věc už nosit prostě nemůžete, s lehkým srdcem pošlete do věčných lovišť. Vyplácí se také zainvestovat do lepší bižuterie. Ta dokáže každý outfit posunout o několik stupňů výš. Velmi pěkné kousky má teď Zara nebo zkuste originální šperky od našich tvůrců v obchodě Harddecor. Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že bižuterie se slevové akce většinou netýkají. A kde že si ty superdrahé značky koupíte levně? Zkuste outlety Freeport a nebo třeba vintage obchod La Verve.

Kdy se vyplácí na slevy počkat

Módní stylistka Žaneta Kantorová, která radí s oblékáním i obyčejným ženám, doporučuje, že pokud chcete obnovit celý šatník od základu, vyplatí se na slevy počkat. „Bohužel kvalita oblečení není taková jako před dvaceti lety. Pamatuji si, že babičce vydržel kabát i třicet let a vypadal téměř jako nový. Trend oblečení je dnes jiný.“ Výrobci počítají s tím, že rychle se měnící móda vás donutí šatník obměňovat každou sezonu. A každý rok z vás tedy vytáhnou pár korun za nepříliš kvalitní věc, která příští rok nemusí vypadat tak, jako když jste si ji pořizovala.

Depositphotos_10415781_s

Proto se při nákupu vždy dívejte na kvalitu látky. Pokud je látka umělá a ani zdaleka se nepřibližuje tomu, čemu se přiblížit chce (nahrazuje se satén, hedvábí, bavlna, vlna, kůže), nemá smysl za ni platit hodně. Naopak – pokud je v příměsi nějaký podíl kvalitní látky, nemělo by vám být líto připlatit si.

Jestli si ani teď nejste jistá, co vlastně koupit a za kolik, nebojte se využít služeb stylistky. „Mýtus, že služeb stylisty využívají jen slavné a známé osobnosti, už neplatí. Služby osobní stylistky patří totiž mezi služby, které jsou cenově dostupné,“ říká Žaneta Kantorová. Pomůže vám utrácet peníze efektivně a jen za oblečení, které podtrhne váš osobitý styl a vyzdvihne vaše přednosti. Více se dozvíte zde.