Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

V novém seriálu na YouTube překonávají modelky nejistotu ze svého těla

Nikdy nebude dost kampaní, které by pojednávaly o ženské kráse! Modelka Jessica Vander Leahy je očividně stejného názoru, proto si na kanálu YouTube založila svůj vlastní seriál s názvem #ProjectWomanKind.

Redakce Marianne | 31. 07. 2015

Seriál je určen především ženskému publiku a má za cíl přesvědčit ženy, že jsou víc než pouhým odrazem v zrcadle. Jessica samu sebe vidí jako ženu s plnými křivkami a snaží se přesvědčit média, aby upustila od užívání termínu plus-size modelky neboli modelky s nadměrnou velikostí. Kromě ní v seriálu vystupují i další ženy, baví se o svých tělech a popisují, co na sobě mají rády.

Modelka se rozhodla založit seriál poté, co ji ženy opakovaně vyhledávaly s dotazem, jak mají posílit své sebevědomí. „Přinutilo mě to k zamyšlení. Řekla jsem si, že ženy by měly mít možnost více hovořit o svých tělech a o jejich kráse, i když nevyhovují všeobecnému kultu štíhlosti," řekla Jessica v rozhovoru pro jeden americký magazín.

V první sérii vystupují s Jessicou modelky Olivia Langdon, Stefania Ferrario nebo Margaret MacPherson. Diskutují o problémech, které je na jejich těle trápí, a o tom, jak se jim podařilo zvítězit nad pocitem nejistoty.

„Čím více se blížím ke třicítce, tím raději mám svoje tělo, ale trvalo mi opravdu dlouho propracovat se do této fáze," vysvětluje Margaret v jednom z videí.

Ženy také diskutují o tom, jak jim módní průmysl pomohl naučit se mít rády takové, jaké jsou poté, co se léta snažily svá těla změnit.

„Když jsem byla v pubertě, nesčetněkrát jsem se snažila změnit všechno, co se mi na mně nelíbilo. Ustavičně jsem držela nějakou dietu," říká Olivia Langdon. „Chtěla bych mít možnost vzkázat svému šestnáctiletému já, že schopnost ocenit samu sebe nemusí být závislá na velikosti, jakou nosím."

„Ženy jsou se svými těly nespokojené, a to mnohdy po celou dobu svého života," zdůrazňuje Jessica. „Cílem projektu také je, aby si ženy uvědomily, že každý máme fázi špatného a dobrého období. V tom špatném období je potřeba zaměřit se na to, za co jsme ve svém životě vděční. To může mimo jiné znamenat, že místo pohledu do zrcadla mají ženy nahlédnout do svého nitra, protože to je místo, kde jsou ve skutečnosti ukryty ty dobré věci."

 

{YouTube}VBkBkoYpOBE{/YouTube}

V novém seriálu na YouTube překonávají modelky nejistotu ze svého těla