Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

Venkov & styl ve znamení léta

Prožít léto jako venkovskou idylu je pro někoho samozřejmost, pro jiného přání. Ať patříte do té, či oné skupiny, s novým číslem časopisu Venkov & styl na vás dýchne atmosféra odpočinku, dětství a návratu k přírodě.

Redakce Marianne | 21. 06. 2013

 

Design časopisu, krásné fotografie a poutavé čtení vás vtáhnou na vysněné místo. Skoro jako kdybyste už teď přijali pozvání do Porčova mlýna v Býkovicích na Blanensku. Bratři Růžičkovi opravili mlýn, jehož kořeny sahají do 16. století. Pomocí dochovaných plánků se jim povedlo vrátit mlýnu podobu, jakou měl v roce 1820. A že to máte na jižní Moravu daleko? Pavlína Blahotová spolu s molinologem Rudolfem Šimkem pro vás připravili tipy na zajímavé mlýny po celé republice.

Zahrada volá po květinách. A jedinečné odstíny modré, jaké má hortenzie, v přírodě jen tak neuvidíte. Ačkoli hortenzie vypadá vznešeně, její pěstování není až tak složité. Pomůžeme vám vybrat tu správnou odrůdu, a ještě vás přesvědčíme, jak snadné to je. Lásku k modré barvě má i rodina Danzingerů z Olešnice. Ta se už po několik generací věnuje modrotisku. Díky reportáži máte jedinečnou šanci nahlédnout do starodávné dílny, plné původních strojů a dřevěných a kovových forem. Uvidíte třeba, jak se ve velkém hrnci míchá barva indigo.

hortenzievenkov3_5

Také se setkáváte s alergiemi na aviváže? V článku Velké prádlo vám Kristina Šemberová přiblíží praní za dob našich babiček. A třeba vás inspiruje k tomu, abyste používali přírodní prací prostředky bez saponátů. Nahradit se dá i aviváž. Možná takové praní zkusí i novinářka a filmová kritička Darina Křivánková, která se svým manželem žije ve staré faře na Podřipsku. Díky pozvání k jejímu venkovnímu stolu pochopíte, že nejen krásný interiér vytváří pocit domova. Prý si kromě redakce užívala kulinářské dovednosti hostitelky už i řada rozličných hostů. A aby vám nebylo líto, že na vás žádné jídlo nezbylo, nechte se inspirovat recepty na rajčatové pochoutky.

 

Ochutnávek by bylo nespočet. Nejlepší ale bude, když přijmete naše osobní pozvání a Venkov & styl si zakoupíte.

Venkov & styl ve znamení léta