Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Víte, s kým spíte?

Informace, že každý člověk hostí ve svém těle nějakého svého „kamaráda“ není úplnou novinkou. Přesto se u nás této problematice věnuje stále málo odborníků. Jedním z důvodů je i to, že odhalit parazity klasickou cestou není jednoduché. Protože parazit je velice chytrý tvor, jehož cílem je být co nejméně nápadný. Moudrý parazit totiž žije tak, abyste si ho nevšimli!

Ivona Šouralová | 7. 11. 2016
Přejděme k věci. O tom, že časté střídání sexuálních partnerů není zrovna to pravé, víme všichni. Ale jen málokdo z nás si uvědomuje, jakou malou zoologickou zahradu si spolu s každým novým partnerem vyměníme. A to nemáme na mysli jen nechráněný sex. Už při líbání si předáváme pomocí tělních tekutin i spoustu nezvaných hostů.
 
Parazité na nás číhají zkrátka všude. Jak se do nás takový parazit dostane, je v případě příjemně strávených chvil už nasnadě.

Co můžeme my sami udělat proto,
aby se tak nestalo?
 
1. Samozřejmostí je zcela jistě hygiena a to u obou partnerů, nejen těch stálých, ale i těch nahodilých. 
 
2. Pokud vezmete svou drahou polovičku na večeři a dáte si tataráček, tak si kromě pochutnání pravděpodobně pozvete do svého zažívacího traktu i nějakého toho hosta v podobě roztomilé toxoplasmózy, tasemnice nebo svalovce a nespasí vás ani česnek na topince... Při přípravě romantické večeře doma by pak mělo být samozřejmostí dobře omyté ovoce a zelenina pod tekoucí vodou a v případě steaků dostatečná tepelná úprava masa. Dále se nedělte se svými zvířecími mazlíčky o postel a nenechávejte se od nich olizovat.
 
Co ještě můžeme dělat?
 
Je zajímavé, že pokud jsme vnímaví a naučíme se rozumět řeči svého těla, pak přítomnost parazitů ve svém těle odhalíme. A protože to není úplně v našich silách, odhalit někoho, kdo se s námi naučil během tisícovek let žít jako černý pasažér, jsou na trhu různé způsoby, jak parazity odhalit.
 
Lidské tělo slouží parazitům jako inkubátor, protože vytváří ideální podmínky pro přežití. Je v něm totiž teplo, dostatek potravy a kyselé prostředí. Kyselé prostředí zajišťujeme těmto nezvaným podnájemníkům sami už jen tím, že jsme. Naše přirozené prostředí je kyselé, a jelikož jsme od přírody společenští tvorové, ještě si je přikrmujeme například bílou moukou, alkoholem, sladkostmi. Dalšími faktory jsou stres či povrchové dýchání.
 
Jedním z nejlepších i nejpříjemnějších způsobů, jak zjistit, že v sobě nějakého parazita máte, je vyšetření na biorezonančním diagnostickém přístroji Metatron Hunter. Pokud už parazita odhalíme, určitě podnikneme kroky k jeho likvidaci.
 
A na závěr...
 
O parazitech se nemluví. Někteří lékaři a lékárníci se rozčilují, že jde jen o další z „nových trendů“ a celé je to nesmysl a komerční humbuk.
 
Ale buďme realisté. V autě si také uklidíte, na zahradě listí shrabete, koberec vyluxujete, popelnici vyvezete, nebo alespoň vyndáte před dům, aby to za vás někdo udělal, ale o vaši tělesnou schránku se musíte postarat jen vy sami.
 
Svoje domácí mazlíčky také pravidelně odčervujete, protože je máte rádi a navíc vám není příjemná představa, že zrovna vaše kočka má v bříšku červíka. Tak proč si neuklidit tu malou, krásnou, soukromou skládku ve svém těle?
 
To, že si myslíte, že pro vás není parazit hrozba, neznamená, že po vás nejde, nebo ještě lépe, že už ve vás v klidu nežije ve zdánlivé symbióze!
 
Bližší informace o diagnostice najdete na http://centrummediciny.cz.