Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vlasový trend: ombré

Odrosty jsou konečně in!

Redakce Marianne | 23. 08. 2013

Mistři kadeřníci od L’Oréal Professionnel vyslyšeli naše modlitby a uvedli v život trend v barvení, který je nejen krásný, ale i praktický. Musí se ovšem dobře zvládnout a chce to zkušeného kadeřníka! A protože nás v redakci Marianne.cz nikdy nenechá žádný trend chladnými, rozhodli jsme se ho vyzkoušet.

Zašli jsme proto k těm nejpovolanějším: k jednomu z vlajkových salonů L’Oréal Professionnel – do studia Vavruškovi. Osobní konzultace, barvení a v neposlední řadě také mých zvídavých otázek se ujala Irena Vavrušková, která zároveň působí i jako prezidentka prestižní kadeřnické organizace Haute Coiffure Française. Trendy tak má dokonale v malíku.

Marianne ♥ ombré!

Myslíte si, že pro ombré je zásadní divoký kontrast mezi barvou u kořínků a u konečků? Uklidníme vás – nemusí to tak být. Nejste-li tedy zastáncem přílišné avantgardy, najde si tento způsob barvení cestu i k vám.

Tato technika totiž znamená neskutečné množství variací a je možné ji přizpůsobit opravdu každé ženě. Jedním z typů ombré je třeba tzv. Sun Kiss. Jak název napovídá, jedná se o velmi přirozený look, kdy budou vaše vlasy jakoby políbené sluncem.

Možná se právě ptáte, v čem je ombré jiné. Ačkoli to na první pohled nevypadá, jedná se o velmi náročný barvicí postup. „Ombré se rozhodně nedá dělat podomácku. Jedině dobrý kadeřník dokáže zhodnotit kvalitu vlasu, vybrat ten správný typ barvy, načasovat její působení a prolnout jednotlivé odstíny tak, aby přechod byl spíše stínovaný než jasně definovaný,“ prozrazuje Irena Vavrušková.

Koho si tato novinka získá? Nejspíš ženy, které v minulosti dávaly přednost melírům. Ty mnohdy působily až příliš uměle, jakoby ‚nalajnovaně‘. Oproti tomu ombré si vás získá svojí sympatickou prostotou a přirozeností.

Na co se připravit?

Ihned v úvodu se přesvědčuji o tom, že Irenina slova, že se jedná o složitou barvicí techniku, nebyla hozena do pléna jen tak. Spolu se svojí asistentkou Katkou hodnotí kvalitu mých vlasů a společně vybíráme barvy a místa jejich prolínání.

K Vavruškovým jsem přišla s převažující blond, ze které u kořínků vystupovaly asi 4 cm dlouhé odrosty mé původní tmavé blond barvy. Na kořínky mi proto kadeřnice nanášejí odstín co nejpodobnější mé původní barvě, jmenuje se Moca a já jsem se do něj úplně zbláznila! „Pracujeme na vás dvě zároveň proto, abychom byly s barvením rychleji hotové. U dlouhých vlasů, jako máte vy, zároveň hrozí riziko, že barva bude na jedné straně už zasychat, a přitom nebudeme ještě ani zdaleka hotovy. Proto je pro nás efektivnější v tuto chvíli pracovat ve dvou,“ vysvětluje Irena.

DSCN0237

Vybrané prameny pak kadeřnice ještě oživí přelivem, aby blond konečky více vystoupily. Samotné barvení trvalo asi dvě hodiny, předešlá konzultace a následná péče zabraly další necelé dvě hodinky. „Udělat ombré pořádně je pěkná fuška. Když se ale povede, jak má, můžete ho nechat volně odrůstat a vypadá stále skvěle. Asi nás to možná částečně připraví o práci, protože není nutné pak hned další měsíc vyhledat služby kadeřníka. Ale i tak ombré velmi ráda dělám a byla bych ráda, kdyby po ulici chodilo více takto upravených žen,“ uzavírá Irena Vavrušková.

Co se nám na ombré líbilo?

V první řadě to, že předčilo všechna očekávání. Obávala jsem se toho, že kontrast bude příliš silný a že takto upravené vlasy budou vypadat dobře jenom rozpuštěné. Svůj oblíbený drdůlek však nosím i dál, protože zkušená kadeřnice znalá i nejnovějších trendů barvu přizpůsobila mým požadavkům. Přechod mezi použitými odstíny je velmi přirozený a vlasy jsou po použití Inoa barvy bez amoniaku lesklé a zdravé. Připadám si skutečně jako políbená sluncem! Vřele doporučuji. Pamatujte však na to, že to chce skvělého kadeřníka!

DSCN0245

Více o salonu Vavruškovi na webovkách www.vavruskovi.cz

Více o organizaci Haute Coiffure Française na www.asociacehcf.cz/

Vlasový trend: ombré