Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vše, co potřebujete vědět o pleťových maskách

Pleťová maska je malý zázrak, který dokáže během několika minut nebo doslova přes noc proměnit vaši pleť. Důležité je však dodržet několik pravidel:

Soňa Kotulková | 23. 10. 2016
Foto: Getty Images
 
1. Správné načasování
Masku sice můžete teoreticky použít kdykoliv, ale když ji aplikujete ve správný čas, efekt se ještě znásobí. Protože pleť nejvíc regeneruje v noci, velkým hitem jsou nyní tzv. sleeping masks (masky na spaní), které se používají přes noc. Před spaním masku nanesete místo krému a ráno se probudíte k s nádhernou, prozářenou pletí. Vynikající sleeping masks mají značky Lancôme, Dior, Erborian aj. Existují však i ranní pleťové masky – osvěží pleť, vyčistí ji a připraví na další péči. V nabídce je má např. Havlíkova apotéka.
 
2. Správné spojení
Zdá se vám, že pleťové masky u kosmetičky působí nějak lépe? Je to tím, že u toho vždy relaxujete. Proto si masku aplikujte, když odpočíváte ve vaně nebo si prostě s maskou jen tak na pět deset minut lehněte a poslouchejte příjemnou hudbu. Odpočine si nejen vaše pleť, která vstřebá více účinných látek, ale i vy.
 
 
3. Správný výběr
Na pleťových maskách je nejdůležitější správný výběr, tj. podle aktuální potřeby pleti. Když je pleť třeba dehydrovaná, silně liftingová na ni bude příliš silná, zatímco exfoliační ji jen podráždí. Proto je důležité přesně vědět, co potřebuje. Mdlé a zašedlé pleti pomůže rozjasňující maska s vitamíny, hydratační maska zachrání vysušenou pleť, zatímco zklidňující podrážděnou… Pokud vás trápí víc problémů, zvolte univerzální masky, které dokáží vše dohromady – hydratují, omlazují, projasňují i vyživují. Nabízí je např. Estée Lauder nebo Chanel.
 
4. Správně nechat působit
To je rada nad zlato, řeknete si. Pokud ale přesně nedodržíte návod – každá maska má totiž jinou dobu působení, některé se musí smývat, některé ne – můžete po její aplikaci vypadat naopak hůř. Dokonce to může dojít tak daleko, že se kůže bude bránit alergií. Proto vždy nejprve čtěte návod!

Související články