Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vůně jako z pohádky

Všímám si, že stále více lidí v mém okolí si potrpí na originální a kvalitní vůně. Nechtějí vonět jako dav, ale parfém musí dokonale potrhnou jejich osobnost. Vydala jsem se proto hledat voňavou "heaute couture".

V poslední době mne zaujala kolekce luxusních a originálních parfémů Armani Privé. Vytvořil ji slavný italský návrhář Giorgio Armani.

Při tvorbě kladl důraz na kvalitu a zpracování vůní. Obsahují totiž ty nejkvalitnější a nejvzácnější vonné složky z celého světa.

Vůně jsou rozdělené do tří kategorií: Les Eaux jsou jemné, svěží a byly inspirované přírodou a jejími prvky, jako například vetiverem, růži nebo fíky. A právě fíková Figuer Eden určitě stojí za vyzkoušení. Ucítíte v ní zelené akord plodu fíku, který se mísí s citrusovou kůrou, růžovým pepřem, marockým kosatcem a dřevinami. Když vůni aplikujete na pokožku, tak postupem času stále proměnuje, v každé chvíli je ale zajímavavá a originální.

Druhá linie vůní nese název La Collection a inspirací byly mýtické vonné směsi mistů parfumářů v minulosti. Pokud chcete vyzkoušet něco opravdu vyjímečného, zkuste třetí řadu La Collection des 1001 nuit (kolekce tisíce a jedné noci), která odhaluje krásu orientu. Je tóny kůže, myrhy nebo tajemného oudu, což je vonná složka, která je dražší než pravé zlato. Oudová vůně Oud Royal je tak tajemná! Ve východní Indii totiž jeden druh stromů napadne plíseň, která mění barvu dřeva i jeho vůni. Když se pak dřevo vloží na žhavé uhlíky, uvolnuje aomatickou nazlátlou tekutinu, která postupně tmavne a houstne jako likér. Na kůži oud působí temně, až živočišně. Giorgio k němu ještě přidal ambru, myrhu a kadidlo. Nádhera. 

Vůně zakoupíte v pražské parfumerii Douglas, Na Příkopě 12. Doporučujeme vyzkoušet vonný obřad, kdy vám prodejce vybere vůni na míru. Ceny se pohybují mezi 3950 a 5950 Kč.