Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vyplout na dovolenou na jachtě je nyní jednodušší, než jste si myslela!

Že si přes Airbnb můžeme pronajmout nejrůznější kuriózní příbytky včetně lodí je celkem známá věc. Obliba plavení se po moři však došla ještě dál – už existují i speciální portály určené právě pro pronájem lodí, plánování plaveb a sdílení tipů na cesty po vodě. Tak vzhůru na širé moře, představujeme vám tři nejoblíbenější!

Eliška Vrbová | 24. 04. 2017

Sailing Collective

S touto společností se můžete vydat na plavbu snů třeba na italskou Costa Smeralda či Sardinii, k břehům Chorvatska nebo třeba do Karibiku. Sailing Collective si zakládá na tak trochu hipsterském vzhledu svých webových stránek i instagramového profilu. Už samotné fotografie vás nalákají si nějakou tu plavbu lodí s nimi zarezervovat. Většina lodí má mezi čtyřmi a šesti kabinami, a tak se stává, že hosté dopředu nevědí, s kým se vlastně budou na lodi plavit. O to větší je to ale dobrodružství!

Sailo

Jestli něco funguje jako Airbnb pouze na lodě, pak je to právě Sailo. Jak zkušeným, tak neostříleným zájemcům nabízí možnost pronajmout si loď i s kapitánem. Vyhledávání funguje stejně jako na Airbnb podle data, destinace, ceny, velikosti a uživatelských recenzí a doporučení. Pokud nemáte s plavbou na lodi žádné předchozí zkušenosti, vůbec to nevadí, přes devadesát procent rezervací lze uskutečnit s kapitánem. A i velmi složitá a obsáhlá cesta může stát méně peněz, než si myslíte. „Na cestě po Thajsku jsme stihli vystřídat šest lodí a desetidenní plavba nakonec vyšla asi na 800 dolarů na osobu,“ říká jeden ze spoluzakladatelů Sailo Adrian Gradinaru. My už skoro rezervujeme tu pravou loď, co vy?

TradeWinds

Nejluxusnější platformou z těchto tří je rozhodně TradeWinds. Za poměrně astronomickou částku se můžete stát členem klubu, čímž dosáhnete přednostního přístupu ke všemožným plavidlům i námořnickým trasám. Ale i nečlenové klubu si mohou pronajmout místo na lodi, jako kdyby si rezervovali pokoj v hotelu. Jakmile se nalodíte, je o vás postaráno. Na lodích najdete vše od plně vybaveného baru až po sashimi vyrobené z ryb, které posádka pravděpodobně nachytala přímo během plavby.

Souvislející články