Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Vyrazte za kulturou: Zahraniční hvězdy nového cirkusu v Praze

Od 29. listopadu do 3. prosince se v novém kulturním prostoru Jatka78 představí zahraniční soubory, které byste si neměli nechat ujít. Novocirkusová představení mají zvláštní sílu, jsou totiž nezapomenutelná!

První dva večery uvidíte speciální projekt Analog, ve kterém účinkují přední akrobati, žongléři, tanečníci a performeři z Berlína doprovázeni živou hudbou. Další tři večery na Jatkách78 pak budou patřit dánsko-francouzsko-španělské formaci Sisters, jejíž členové vystudovali novocirkusovou školu ve Stockholmu a patří k progresivní severské větvi tohoto žánru. Představení Clockwork je nabité energií a nabízí cirkusové disciplíny, které v České republice nebývají často k vidění – například čínskou tyč nebo German wheel. Inspirací se tvůrcům stal hodinový strojek a dokonalá souhra a načasování v jeho útrobách. Stejně jako kolečka strojku jsou umělci na scéně na sobě naprosto závislí, mentálně i fyzicky – tanec rukou, nohou, hlav a těl spojuje tři jedince v jediný organismus.
 
Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal nebo v pokladně divadla, která je otevřená každý hrací den 90 minut před začátkem představení.

Více informací na www.jatka78.cz