Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vytvarujte si obočí správně

Vyberte si metodu, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Redakce Marianne | 3. 09. 2012

Voskem

Trhání pomocí vosku nechte na odbornících, sama to raději nezkoušejte, mohla byste o svou chloubu přijít. V rukou specialistů se ovšem jedná o rychlou a účinnou metodu.

Pro koho se hodí: Pro všechny, ale ocení ho zejména ženy s hustým, silným obočím, které nemají čas na úpravu doma.

Kde: Dokonale a rychle vám obočí upraví v tzv. Brow Barech ve vybraných parfumeriích Sephora, kde vám odborníci vyměří a pomocí pásek s hebkým a voňavým voskem vytrhají jeho tvar. Je to rychlé, trošku méně bolestivé a efektivní. Domů odcházíte s nalíčeným obočím a tipy na přípravky na domácí použití, cena služby je 375 Kč.

 

Pinzetou

Tento způsob trhání patří mezi nejrozšířenější a nejsnadnější metody úpravy obočí. Používá ji mnoho kosmetiček, ale s kvalitní pinzetou to snadno zvládnete i sama doma. Nám se osvědčily kvalitní a ostré pinzety Slant od značky Tweezerman, které zakoupíte v prodejnách Profimed. Vyhrávají všemožné soutěže, mají hravé a zajímavé designy a vydrží vám roky!

Pro koho se hodí: Na běžnou úpravu pro všechny ženy.

Kde: V každém dobrém kosmetickém salonu. Ceny se pohybují od cca 30 Kč výše, ale některé salony ho nabízejí jen jako doplňkovou službu ke kosmetickému ošetření.

 

Cukrovou pastou

Tuto přírodní metodu znali už ve starověkém Egyptě a dodnes je oblíbená zejména v Asii, stále větší oblibě se ale těší i u nás. Podstata tkví v lepivé pastě, se kterou se chloupky vytrhnou i s kořínkem ve směru jejich růstu.

Pro koho se hodí: Přírodní složení nedráždí kůži, a je proto vhodné i pro velmi citlivou pokožku.

Kde: V Praze vyzkoušejte například salon Sweet Epil (www.sweet-epil.cz). Dvacetiminutová depilace obočí tu stojí 190 Kč. V Ostravě nás zaujal salon Belle (www.salon-belle.cz), kde za úpravu obočí zaplatíte 45 Kč, v Olomouci vybíráme studio HM (www.studiohm.cz), tam stojí depilace obočí mezi 30 a 60 korunami.