Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vyzkoušeli jsme: parní žehlení vlasů


Žehlení vlasů, které nese přídomek ‚zdravé' – je to vůbec možné? Otestovali jsme technologii SteamPod od L'Oréal Professionnel a známe odpověď!

Redakce Marianne | 11. 01. 2013

Co se týká stylingu vlasů, jsem anarchistka. Moje hříva naštěstí dorostla do takové délky, že když se mi objeví neposlušný pramen nebo si přes noc vyležím patku takříkajíc na blbečka, vždy to jde řešit alternativním sepnutím vlasů do culíku. Proč se tedy zbytečně trápit nějakým foukáním nebo žehlením? Vlasům navíc úprava horkým vzduchem zrovna neprospívá, tak proč se do toho vlastně pouštět?

Jste-li na tom podobně, mohla by vás oslovit nabídka některých kadeřnických salonů zvaná SteamPod. Jedná se o parní žehlení za pomoci speciální vlasové kosmetiky s keratinem vyvinuté ve spolupráci L’Oréalu a Rowenty. Že by konečně něco, co nezpůsobuje lámání a nemění konečky ve vidličky? No, uvidíme!

steampod-001

Co vás čeká?

Proceduru jsem podstoupila v salonu Vlasta, jehož majitelkou je kadeřnice Vlasta Korbelová, která je zároveň ambasadorkou technologie SteamPod pro Českou republiku. Do detailu mi vysvětlila, co bude následovat. Vše se dá shrnout do těchto kroků:

  • Aplikace vlasové kosmetiky s technologií Pro-keratin (hloubkově vyplňujícího krému a ochranného séra) na umyté a lehce vysušené vlasy
  • Působení páry (ta otevře kutikulu – ochrannou vrstvu vlasu – a připraví vlas na následnou úpravu)
  • Působení péče (speciální kosmetika s Pro-keratinem díky působení páry proniká až do samotného středu vlasu)
  • Uhlazení vlasů a zacelení konečků (extrahladké pláty žehličky s keramickým povrchem kutikulu uzavřou a povrch vlasů vyhladí)

Steampod-serum-protecteur2

Jak jsem byla spokojená?

Vzhledem k tomu, že v pražských kadeřnictvích tato služba začíná zhruba na 400 korunách, byla jsem zvědavá, co mi přinese. Příjemným bonusem pro majitelky rovných vlasů je to, že žehlička zvládne i uvolněné lokny, které jsem také vyzkoušela. Chudinky do večera nepřežily, ale přikládám to spíše mojí procházce v dešti a tomu, že všechny kudrlinky na mých vlasech vždy trpí podivným jepičím životem…

Když mi v salonu Vlasta sdělili, že hladké vlasy a zacelené konečky vydrží až tři umytí, nechtěla jsem věřit. Pravdou je, že do prvního umytí jsou vlasy opravdu nádherné – lesklé, zacelené a plné života. A všimlo si toho i okolí! S následným mytím se lesk vytrácí, ale zacelenými konečky a na omak hedvábnou kšticí jsem se mohla pyšnit dokonce celá čtyři umytí.

Komu bude SteamPod vyhovovat?

Ženám s nepoddajnými a kudrnatými vlasy nebo těm, jejichž vlasy jsou krepaté, bez lesku a roztřepené.

Kde vyzkoušet?

Například v salonu Vlasta

Na Žertvách 29, Praha 8

3-institutioncmjn5g