Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Vyzkoušeli jsme: péče o ruce La Sultane de Saba

Královna ze Sáby bývala prý neodolatelná. Kdyby žila v současnosti, byly by lifestylové časopisy plné rad, jak pečovat podle jejího receptu o pleť, vlasy nebo tělo. Francouzská kosmetika La Sultane de Saba prý jde v jejích stopách. Takže jsme ji vyzkoušeli. Konkrétně v péči o ruce.

Redakce Marianne | 21. 01. 2013

Nevím, jak jsou na tom vaše ruce, ale já je mívám v zimě příšerné – hrubá kůže, suché mapy mezi prsty a na kloubech, polámané nehty. Krém na ruce mívám neustále v kabelce a bez rukavic venku nechodím, přesto se to moc nelepší, a tak jsem byla zvědavá, jak bude působit tato francouzská kosmetika.

sultana

V České republice se nepoužívá moc dlouho. Nejprve ji zkoušely jednotlivé kosmetické salony, pak vznikl první specializovaný obchod s vlastní kosmetickou péčí. La Sultane de Saba má několik řad pojmenovaných po různých zemích světa. Jejich základ tvoří přírodní složky, přírodní konzervanty a receptury předávané z matky na dceru už po celé generace. Zní to všechno moc hezky, ale marketingová hesla jsou ve finále k ničemu, pokud není kosmetika kvalitní a příjemná.

Ručníčky a příjemná vůně

Celý obchod i kosmetický salon jsou zařízené v hnědé barvě a už ode dveří vás vítá jemná vůně. Designové doplňky připomínají Orient. Na toaletě mají místo papírových utěrek látkové ručníčky, které použijete a hodíte do koše na prádlo. Prodavačky jsou velice milé a rády vysvětlí, co potřebujete. Mívám hodně otázek a chci znát odpovědi. Musím říct, že si daly práci, aby mi vše vysvětlily dopodrobna (a to nevěděly, že jsem z Marianne.cz a že budu psát článek).

Další body k dobru

Součástí péče o ruce, kterou jsem si vybrala, byla základní manikúra, koupel a masáž rukou i předloktí, ošetření peelingem, maska a závěrečné natření krémem. Veškerá kosmetika nádherně voněla a na kůži byla více než příjemná, navíc byla přiměřeně hustá. Kosmetička mě průběžně informovala o tom, co používá, co daný přípravek obsahuje a k čemu je dobrý (za to u mě má hned tři body k dobru, chci vědět, co se se mnou děje a proč). Kůže se mi leskla a zjemněla. Drobné ranky sice zrudly a vystoupily, ale do druhého dne téměř zmizely a zahojily se rychleji než obvykle. Také se mi líbí, jak hezky mi manikérka zapilovala nehty, i když jsem přišla s nehty krátce zastřiženými a nebylo na nich moc co upravovat.

Devět bodů z deseti

Byla to velice příjemná hodina a půl. Musím říct, že jsem si ji užila, i když bych ocenila pohodlnější židli, kde bych se mohla opřít, zavřít oči a vše si vychutnat ještě o něco víc. Také tam trochu táhlo. Úplně spokojená nejsem ani s jejich internetovými stránkami, moc informací jsem tam nenašla. Další negativa bych ovšem hledala už jen těžko, takže mi nezbývá než konstatovat, že péči mohu doporučit a dát devět bodů z deseti.

Cena péče o ruce se pohybuje od 650 do 1050 Kč.