Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Žádaný trend – bílé kuchyně

Po bílé kuchyni touží většina českých zákazníků. Tento trend ale není patrný pouze v Čechách. Bílé kuchyně v lesklém i matovém provedení jsou žádané ve Skandinávii i v celé Evropě.

Redakce Marianne | 13. 11. 2016

Ve světovém interiérovém designu, nejen na nábytku, patří bílá barva k nejvyhledávanějším odstínům. Je to proto, že je neutrální, nadčasová a nechá vyznít doprovodné barvy i struktury. Bílé barvě ale začínají konkurovat šedé, béžové a hnědavé odstíny. Módní trendy proto doporučují obohatit bílou kuchyň právě o zmíněné módní šedé či béžové tóny nebo o barvy, které se majitelům líbí a objevují se v jejich interiéru. Zapomenout nesmíme ani na akcenty hřejivého a elegantního dekoru dřeva ve světlých i tmavých barvách.

Tisíce podob bílé kuchyně

Bílá barva představuje v kuchyních nadčasovou ikonu čistoty. Přitom se o ní ještě před pár lety tvrdilo, že jako celek působí příliš sterilně a stroze, a že se bílý povrch hůře udržuje. Nástup nových technologií výroby kuchyňských povrchů ale tyto názory odsunul do pozadí a bílá barva pro kuchyňský nábytek zaujala první místa na žebříčku zájmu kupujících.

Bílé kuchyně mohou mít stovky podob i odstínů. Svůj styl si najdou milovníci jednoduchého designu i ti, kdo dávají přednost venkovskému stylu bydlení. „Naši nabídku tvoří tři značky kuchyní a každá z nich reprezentuje určitou cenovou kategorii. Všechny naše kuchyně přinášejí několik typů bílého povrchu v lesku či matu ve více či méně luxusním provedení. Souhrnně máme více než deset typů bílých dekorů a řadu jim blízkých. Minimalistické kuchyně s povrchem vícevrstvého laku ve vysokém lesku, kuchyňské linky v bílém laku s matným povrchem, který připomíná bělostný samet, povrchy v odstínu magnólie, smetany, jiskřivého sněhu či s nádechem stříbra měsíčního svitu,“ říká Dušan Všelicha, specialista na kuchyně Oresi.

Lesk nebo mat?

Bílá je univerzální barvou pro nábytek do obýváku, kuchyně i koupelny. Povrch nábytku pak můžete mít ve vysokém lesku, lesku nebo pololesku. Nebo v matu, který odrazy světla eliminuje a vizuálně zjemní bílé i barevné odstíny. Povrch je navíc hebký i na dotek. Nové technologie výroby povrchů kuchyňských dvířek si dnes již dovedou poradit i s nepříjemnými otisky prstů na lesklém i matném dekoru.

Takovou úpravou čelních ploch kuchyňského nábytku jsou například akryláty, vysoce odolné vůči poškrábání, UV záření, vysokým teplotám i vlhkosti. A nezůstávají na nich otisky po doteku rukou. A pokud ano, tak se velmi snadno odstraní. Akrylátový povrch rozšířil i řadu chytrých kuchyní Dolti od Oresi. Nese ho model MAGIQ, který má čelní plochy z bílého akrylu. „Tento materiál vyniká výjimečně vysokým leskem, kterým se akryl přinejmenším vyrovnává mnohem dražším leštěným lakům, ve srovnání s nimi je ale odolnější vůči UV záření i poškrábání,“ informuje Dušan Všelicha a doplňuje: „Díky bílým hranám a speciálnímu lepidlu je bělost dvířek velmi kompaktní. Kvalitní lesklou kuchyň si teď může dovolit opravdu každý, akční cena je 7 284 korun za běžný metr včetně DPH.“

 

Bílý lesklý kuchyňský nábytek prosvětlí každý prostor. Kuchyně z prémiové třídy Livanza sestává z bílých skříněk ve vysokém lesku Stevia, doplněných o o mangově žlutou partii z linie Camelia. (ORESI)

1 STEVIA CAMELIA Oresi 1000x750 copy copy

Hedvábný mat kuchyně Porto z luxusní třídy Bauformat doplňují skříňky Murano metallic v perleťové metalíze. (ORESI)

2 Bauformat PORTO ROM METALLIC Oresi RGB 1000x750

Atraktivní lesk kuchyně MAGIQ nabízí zrcadlově lesklou plochu akrylové kuchyně s výborným dílenským zpracováním. (ORESI)

3 Magiq Dolti ORESI 1000x750 1

Bílá barva může mít i odstín stříbra měsíčního světla. Hedvábný mat kuchyně New York z luxusní třídy Bauformat je toho důkazem. (ORESI)

4 Bauformat YORK ORESI RGB 1000x750

 

Související články

Byt

<span>Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy</span>

Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy

Proměny

<span>Proměna nepraktické terasy v kouzelné letní posezení s přímořskou atmosféru</span>

Proměna nepraktické terasy v kouzelné letní posezení s přímořskou atmosféru

Dům

<span>Moderní rustikální interiér se betonu nebojí</span>

Moderní rustikální interiér se betonu nebojí

Poradna

<span>Krok za krokem: Jak na renovaci dřevěných oken doma, snadno a levně</span>

Krok za krokem: Jak na renovaci dřevěných oken doma, snadno a levně