Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Zápisník kosmetické redaktorky: 3 bleskové tipy na suchou kůži

Suchou kůži řeším každou zimu. Protože hodně běhám a jsem často venku ( v jakémkoliv počasí), moje kůže vypadá jako smirkový papír, svědí a je napjatá. Máte to taky tak? Mně se osvědčily tyhle tipy.

Soňa Kotulková | 9. 02. 2017

Foto: Getty Images

Sázka na olejovou péči
O kůži začínám pečovat už při mytí. Normální mýdla nepoužívám nikdy - připadá mi, jako by se mi po nich pokožka pokaždé ještě o číslo zmenšila. Bohužel ani jemnější sprchové gely mi v zimě nedělají úplně dobře, mnohem víc mi sedí mycí oleje. Ve spojení s vodou vytvoří jemnou emulzi, která kůži nevysušuje a rovnou o ní pečuje. Moc fajn jsou voňavé hydrofilní mycí oleje od Saloos nebo sprchové oleje od La Roche Posay či Biodermy.

Každodenní péče
Ač se mi do toho moc nechce, musím se v zimě mazat každý den. Sedí mi hlavně tělové oleje. Hodně lidí si myslí, že mastí, ale když je nanesete ihned po sprše, vsáknou se a nezanechají mastný povlak, naopak kůži ochrání a zamezují vysýchání. Moc ráda mám již namíchané oleje s éterickými, které krásně voní. Hodně používám oleje od značky Weleda a Primavera.
 
Rychlá úleva
Když mám pocit, že moje kůže potřebuje obvzlášť silnou dávku péče, naložím se do vany s olejovou koupelí. Teplá voda totiž skvěle naváže olej na pokožku a "uzamkne" v ní hydrataci. Nejprve se osprchuji a tepve pak si naložím do vody s olejem. Vodu si nikdy nenapouštím moc horkou - to kůži jestě vysouší - a jsem v ní maximálně dvacet minut.  A moje oblíbené olejíčky? Kneipp, Rituals a Tisserand.