Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Zbraň proti stáří? Kolagen!

Stárnutí je nedílnou součástí našeho života. Avšak, smířit se s tím, že se na našem těle začínají objevovat jeho viditelné projevy v podobě šedivých vlasů, povadlé kůže, klesajících víček a hlubokých vrásek, je pro řadu z nás obtížné.

Redakce Marianne | 21. 11. 2016

Obzvlášť v dnešní době, kdy je touha po dokonalosti dovedena do extrému a žádné chybičky na vzhledu se neodpouští. Naštěstí lze v současnosti tyto příznaky mírnit a zpomalovat.

Bílkovina mládí

Za symbol mládí je považována především vypnutá pokožka. Ta však poté, co oslavíme pětatřicáté narozeniny, pomalu ztrácí na své pevnosti. V našem těle totiž pozvolna ubývá kolagenu. Tato bílkovina, která někdy bývá označována jako bílkovina mládí, totiž velkou měrou ovlivňuje biologické stáří a celkový vzhled, má-li ho kůže dostatek, pak je pevná a pružná. Vzhledem k tomu, že tvoří 70% kůže, pak je jasné, že jeho deficit má pro vzhled a stav pokožky zcela zásadní význam. Kolagen však nemá vliv jen na elasticitu kůže, ale v našem organismu zastává také celou řadu dalších důležitých funkcí. Je totiž základním stavebním prvkem vlasů, nehtů, vaziv a kloubů, zodpovídá tak za správné fungování kloubů a chrupavek a za krásu nehtů a vlasů. Navíc podporuje imunitní systém, snižuje míru únavy a vyčerpání.

Bez skalpelu a injekcí 

Kolagen ale sehrává hlavní roli především v kosmetickém průmyslu. Ženy jsou ochotny udělat pro pleť bez vrásek prakticky cokoli, včetně návštěvy kliniky estetické chirurgie. Avšak, skalpel a injekce nejsou jediným řešením, jak si zajistit krásnou pleť. Stačí kolagen pravidelně doplňovat, a to nejen zvenčí pomocí speciálních krémů proti vráskám a stárnutí, ale především zevnitř. Účinek tak bude mnohem efektivnější. Zkuste změnit váš jídelníček – zahrňte do něj sójové výrobky, tučné ryby, jako je losos či makrela, krůtí maso či špenát, zelí a další listovou zeleninu a stravu bohatou na vitamin C, který je pro výrobu kolagenu nezbytný.

Výživa pokožky zevnitř

Doplnit kolagen můžete velmi snadno také pomocí tablet, preparátů je na našem trhu víc než dost. Vybírejte ale takové, které obsahují kolagen v rozpustné formě, tzv. hydrolyzovaný, který dokáže naše tělo beze zbytku využít a komfortně se vstřebává. Dobrou volbou je Kolagen Forte, který ve vašem těle nastartuje vlastní tvorbu kolagenu. Vnitřní výživu pokožce poskytne také Kolagen KOMPLEX obohacený o vitamin C, který přispívá k normální funkci kůže, kostí a chrupavek. Účinná je rovněž kombinace Kolagen FORTE a kyselina hyaluronová, což je nerozlučná dvojka v péči o krásnou pleť, vlasy, nehty a pro zdravé klouby. Tak, zlepšete kvalitu vašeho zdraví a dopřejte si dokonalou pleť bez vrásek. Vsaďte na kolagen a facelifting  můžete bez obav oddálit!