Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Ženy radí ženám. Equal Pay Day

Je čtvrtek odpoledne a konferenční prostory hotelu Clarion jsou plné žen. Mladých, velmi mladých, středního věku i starších. Baví se mezi sebou, vyřizují si registrace a něco hledají. Procházejí kolem stolů, a protože těch je kolem dvaceti, obrovský sál připomíná spíš rušné náměstí.

Redakce Marianne | 6. 05. 2013

Čekala jsem, že přijdou jen ‚kostýmkové‘ manažerky, ale skutečnost byla mnohem zábavnější. Kromě nich přišly slečny tak studentského věku, mladé umělkyně, maminky i s dětmi. Pokud zrovna byla pauza, procházely stánky, které nabízely knihy, vína, módu… Osobou, kterou jsme všechny tak s napětím hledaly, byla naše mentorka.

Když mentoruje…

Mentorka Marcela Hrubošová navzdory tomu, že je ředitelka úseku vymáhání pohledávek, je milá, sympatická mladá žena. Vedle své úspěšné kariéry v manažerských pozicích v pojišťovnách je autorkou a zakladatelkou portálu Finance pro radost. „Peníze by nám měly v životě přinášet naplnění našich potřeb a snů, tedy Radost, proto přece chodíme do práce a věnujeme čas, který je nám vyměřen, pro jejich získávání. Chtěla jsem se názvem vrátit k podstatě věci. Na druhé straně tento odlehčený až možná dětinský název nikoho neděsí a dovoluje mi na stránkách použít zjednodušenou, odlehčenou a hravou formu řeči, která by nebyla akceptovatelná pro odborný svět, ale která naopak může jednoduše vysvětlit to, čemu z oblasti peněz nerozumíme,“ tak přibližuje na svých stránkách, jakou hodnotu mají peníze v našem životě. Kromě toho se věnuje finančnímu vzdělávání dětí, kterým vysvětluje na jednoduchých příkladech, jak hospodařit s penězi. Její role mentorky pro ni není první – pomáhání žen v profesním a kariérním růstu se věnuje už nějakou dobu. Téma jejího letošního mentoringu bylo Žena v roli leadera aneb nehrajme podle mužských pravidel.

Screen_shot_2013-05-03_at_13.34.29

Žena není muž

Kouzlo mentoringu spočívá v tom, že odcházíte od mentora jako nový člověk. To, co je na vás nového, je pohled člověka zvenčí, který má zkušenosti s řízením a organizací, tedy dokáže velmi dobře odhadnout vaše potřeby. Kromě toho vám dá konkrétní rady, jak můžete dosáhnout svých cílů. Něčeho takového jsem byla svědkem i já u kulatého stolu Marcely Hrubošové. Po celkem dlouhém úvodu, kdy dvě mladé tanečnice vysvětlovaly svůj podnikatelský plán, přišla krátká a trefná rada. Tanečnice odcházely spokojené a Marcela si s chutí zapsala datum premiéry do svého diáře.

Její postřehy na pozici žen v mužském prostředí jsou také velmi zajímavé a určitě i vám budou nápomocné. Jak sama říká, ženy samy soutěží s muži, aniž by to kolikrát mužští kolegové vyžadovali. Staví se do pozic, kdy chtějí obhajovat svůj přínos, ačkoli to předem nikdo nežádá. A tím se mohou připravit o svoji velkou výhodu – nadsázku a nadhled tam, kde se muži berou příliš vážně. „Ženy mají často pocit, že musejí víc pracovat než kolegové, protože potřebují jejich přijetí. Z vlastní zkušenosti ale vím, že je to zbytečné. Mnohem raději těžím z toho, že jsem žena a používám tedy jiné zbraně – vtip a občas drzost něco shodit třeba naivní otázkou.“ Častou chybou je snaha napodobit mužský styl jednání. „Když jsem se o tohle snažila, nikdy jsem nebyla autentická. Nebyla jsem to já a necítila jsem se v takové poloze dobře. Ve výsledku to mělo negativní vliv i na moji práci.“ A posluchačky jsou velmi spokojené, větší pocit sebevědomí jim nic jiného nedá.

Další informace naleznete na www.equalpayday.cz