Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

ZPOVĚĎ BEAUTY REDAKTORKY: 4 kosmetické omyly, kterých jsem se dopouštěla

Jak se říká, i mistr tesař se utne. Přestože je kosmetika a péče o krásu mým denním chlebem, i já jsem dělala dost věcí, které škodily mému vzhledu. Jaké to byly?

Soňa Kotulková | 11. 10. 2016
1. Utírala jsem si obličej do ručníku
Ručník je přímo pohromou pro pleť! Drží se v něm bakterie, nečistoty a když si do něho utíráte ruce a tělo... tak to na oblčej prostě nesmí. Divila jsem se, proč je moje pleť nečistá a pak mi kosmetička poradila, ať používám jednorázově papírové kapesníčky, které pak vyhodím. Zkusila jsem a to funguje to. Kapesníčky ale musí být silné a kvalitní, jinak se na mokrém obličeje roztrhnou. Já kupuji trojvrstvé v krabičče v Lidlu.
 
2. Nanášela jsem oleje na suchou kůži
Miluji pečující oleje na pleť i na tělo. Jenže aby se olej dobře vstřebal a nemastil, musí se vtírat do vhlké pokožky. Je to důležité – jsou na tom založené třeba i ajurvédské procedury. Jenže v Indii je horké, vlhké počasí a tak se Indové můžou natírat, kdy chtějí. Já oleje ze začátku neměla vůbec ráda, byla jsem po nich ulepená a mastná. Ted je nanáším ihned po sprše, kdy se utřu jen tak zlehka nebo po mytí obličeje (to zase kapesníčkem odsaju vodu velmi zlehka). Fungují, nemastí a okmažitě se vsáknou. Pecka!
 
 
3. Špatně jsem si myla vlasy
Dřív jsem si myslela, že čím více šamponu a pěny, tím lépe pro vlasy. Pěna byla hustá a evokovala pohádku Hrnečku vař – byla pak téměř v celé koupelně. Dnes už vím, že šamponu stačí velikost lískového oříšku a délky vlasů si vůbec nedrhnu. Pěna, která steče z hlavy, totiž odmastí i délky vlasů. Také teď dbám, abych šampon dobře vymyla a nepoužívám příliš horkou vodu, která vlasy vysušuje. Pro poslední opláchnutí naopak volím studenou vodu. Uzavře vlasové kutikuly a vlasy jsou pak krásně hladké a lesklé.
 
4. Nešetrně jsem zacházela s peelingy
Peelingy, nebo-li brusné krémy, jsou skvělé, jen se to s nimi nesmí přehánět. Jenže já ji drhla a drhla, až jsem ji měla podrážděnou a červenou. Přitom stačí jen pár tahů na obličeji a pleť je vyčištěná do hloubky, rozzářená a svěží. To platí pro pokožku těla, i když tam se suchá místa jako paty, kotníky či lokty můžou drhnout víc.