BURDA Digital Elle.czElle.cz Marianne.czmarianne.cz
apetit online.czApetitonline.cz Elle.czMaxim.cz moje betynka.czMoje betynka.cz pošli recept.czPošli recept.cz Marianne.czAutohit.cz chip.czChip.cz Elle.czHrej.cz
Zavřít

Fórum - detail

Jak se usmiřujete?

Říká se, že na hádkách je nejkrásnější usmiřování. Zajímá nás, jak se usmiřujete se svým partnerem, rodinou nebo třeba s kamarádkou. Děláte první krok, nebo situaci necháváte, až se nějak ‚vyvrbí‘? Nejlepší odpověď odměníme novým modelem espresovače Philips Intelia v hodnotě 14 999 Kč, který vám snadno připraví pravé italské espresso, lungo i cappuccino. 

• Vložit příspěvěk
  • Zpět na fórum
Odpovědět Manželské hašteření a psí paličatost Akord | 12. 01. 2012, 21:26

Když dosáhlo naše manželské hašteření určité intenzity, moje žena emotivně, dost peprným slovníkem, prskala. Většinou jsem to nevydržel, opustil minové pole a vzal zaručený směr - do hospody. Po návratu domů její emoce vychladly a bylo po prskání i po sporu. Při závažnější rozepři jsem situaci tu a tam jistil nějakou pozorností. Mnohem častěji než s manželkou se teď dohaduju s naším jezevčíkem. Je paličatý, naštvává se a trucuje několikrát za den. Ovšem usmiřování s ním bývá kratší a taky šetří moji kreditku. Postačí mu radostné zavolání: „Hurá od lesa!“, což by u mé ženy neprošlo. Probuzené jiskřičky v psích očích znamenají: „Klid zbraním!“

Odpovědět Re: ManĹželskĂŠ haĹĄteřenĂ­ a psĂ­ paličatost Dotty | 05. 04. 2012, 07:51

I was so cnfoused about what to buy, but this makes it understandable.

Odpovědět Re: ManĹželskĂŠ haĹĄteřenĂ­ a psĂ­ paličatost Fatih | 02. 04. 2012, 10:26

No na chemičku jsem chtěl vledtnout už loni, ale me1 takovfd špatnfd termedn, jen 14 dned po Blansku. Tak uvidedm, jestli to ve 14 dnech de1m. Každope1dně by to byl dobrfd důvod ztvaasit se (i když třeba to de1me už v tom březnu při ne1vštěvě Pre1glu)

Odpovědět Re: Manželské hašteření a psí paličatost Akord | 16. 01. 2012, 18:26

Koukám, šotek se vloudil, pochopitelně volám na psa: Hurá do lesa!

Odpovědět zaklínadlo JANA | 10. 01. 2012, 12:05

Mám partu úhlavních přítelkyň. Jsme sestry, sestřenice, sousedky, spolužačky a teď už i matky a dcery (do spolku bereme i dorůstající holčičky, vstupenkou je vlastní robátko nebo manžel, není podmínkou obojí najednou). Naše děti nás kdysi pojmenovaly MAMKY. Scházíme se na různé oslavy a akcičky i jen tak na kafíčko a kousek podrbání. Popovídáme si , někdy si postěžujem, zanadáváme, pobrečíme nad osudem, jindy se radujeme, chlubíme, obdivujeme, vytahujeme a smějeme. Jsme každá jiná a proto máme na život různé názory, návody a postupy. Po letech, odrbané životem víme , že to co máme je víc než“ kámošky“ ve školce, je to poklad a zázrak. A tak když nám hrozí při divoké výměně názorů (dokážeme se zhádat i nad nevinným článkem v marianne) , že bychom mohly vejít v různici na život a na smrt, použijeme kouzelnou větu od Zuzanky. Zuzanka je dcera jedné z nás, nepřinesli si jí v zavinovačce z porodnice jako tři starší holčičky ale přišla za ruku tříletá z dětského domova. Zuzanka při první hádce se svou novou starší sestrou dala hlavičku na stranu a protože ve svých třech letech věděla o životě už snad všechno a možná i víc, co cenu má a co ne, jen se tak usmála a pronesla větičku, kterou teď používáme všechny jako fungující zaklínadlo: „ Selem na to Andul !!“

Odpovědět Re: zaklĂ­nadlo aOncuYNHhG | 05. 04. 2012, 06:06

Rich,You've done it again, absolutely otnatsuding pictures. This was a special night for our little sister Yoryina and you made it even more amazing with capturing all the beautiful moments. Thank you and your team for an awesome job You guys rock! Lucy

Odpovědět Re: zaklĂ­nadlo EamcjPATICGanqmN | 03. 04. 2012, 16:04

Actually only some concerts are free at the Montreal Jazz Fest (which by the way araepps in Canada when you search for festival but not for music festival , they don't even make it in the top100 of Canada, same for Quebec Summer Festival).Thank you for noticing the error of location of the Dawson City Music Festival, this has been corrected.

Odpovědět usmiřování lena | 06. 01. 2012, 05:32

neumím se hádat, nedělá mi to vůbec dobře. A když se poškorpíme s manželem, tak je to jasný signál na čarovnou noc. Chvíli děláme buĎ jeden nebo druhý okolky, a tak se ten odprošující musí snažit trochu dýl, ale dlouho to nevydržíme ani jeden. A co se týká ostatních nečekám až se někdo odrzí, napíšu SMSku s vysvětlením a úsměvným smajlíkem a buď mi odpoví anebo ne. Život je krátký na nějáké dohady a trucovací pózy, mám ráda úsměv, štěstí a užívání si, a tak se to snažím i dělat.

Odpovědět Usmiřování Jana | 05. 01. 2012, 10:56

Za život jsem vyzkoušela skoro všechno. Cholerické výstupy s bouřlivým postelovým usmiřováním, pokornou omluvu i čekání na zázrak v podobě omluvy toho druhého. A s léty jsem objevila zázrak sama - předejít hádce úšměvem, obrátit při v žert a k diskusi se vrátit později s chladnou hlavou a rozumnými argumenty. Takže se už léta neusmiřuju, protože není proč :-D

Odpovědět usmirovani... berushga | 04. 01. 2012, 14:41

Ja se zasadne neusmiruji, proste to neumim... Necham vse odeznit a pak vsichni delame, ze se nic nestalo :-)

Odpovědět mlčení? ale to jim vyhovuje!!!! jira | 04. 01. 2012, 08:43

když jsem byla vdaná a byl konflikt, hádka...tak jsem si říkala:"počkej, nebudu na tebe mluvit a UVIDÍŠ!" a jediný kdo viděl jsem byla JÁ!!!! Tak moc jsem mu chtěla říct, co se ten den událo...už už....jsem chtěla TREST PRO NĚJ porušit....ale bývaly to dny, které (věřím) že on si užíval. Byl konečně klid a žádné štěbetání:-)takže trest to byl pro mě! Nyní to řešíme VÝBUCHEM a během chvíle přijde muž a zeptá se: "tak co by sis prdelko dala dobrého k večeři?" A je po bouřce:-) Netrápíme se ani jeden.Tak co lepší? :-)

Odpovědět usmíření Tara | 03. 01. 2012, 15:22

Většinou se s přítelem usmiřujeme kvůli mé cholerické povaze. On je kliďas a málokdy dojde k hádce z jeho podnětu. Po hádce se snažím se co nejupřímněji omluvit a vysvětlit vše, co jsem před tím řekla v návalu vzteku. A najedno to jde. Škoda, že to neumím bez těch hádek.

Odpovědět hádky Hana | 03. 01. 2012, 03:17

Dříve jsem snadlo vzplála jako papír od vysočiny. Dneska se v dobré polovině případů nenechám zatáhnout do hádky. Vyklízím prostor, kývu na nesmysly, neurčitě bručím. Ovšem ta druhá polovina... Někdy to ustojím jen s objetím druhé osoby, někdy si nechám čas na vychladnutí (po tavení kotle). Nejlepší je ujistit (rodinu) o naší přízni, ale přiznat rozčilení a chtít klid. S kamarády se většinou nehádám. Je to vzácnost, tohle přátelství...

Odpovědět Moje tvrdohlavost Karolína | 02. 01. 2012, 19:11

Pokaždé když se s přítelem hádáme, dopadne to tak, že já se urazim, otočim se k němu zády a prostě nekomunikuji. :) Bude to asi tím, že jsem pěkně tvrdohlavá a vím, že on to dlouho nevydrží a pokaždé se ke mě po chvíli vrátí a dělá jakoby se nic nestalo. Občas mě to vytočí ještě víc, protože čekám omluvu, ale nakonec jsem ráda, že není on naštvaný na moje hysterické řvaní. :)

Odpovědět Krásné usmiřování! veronika | 02. 01. 2012, 14:24

Nejčastěji se hádám s partnerem a to poměrně často o domácích povinnostech, venčení psa apod.,tyto hádky jsou běžné a taky snadno řešitelné, ale když nastane hádka ohledně peněz, dovolené či trable jednoho z nás, tak je u nás hádka třeba celodenní. K usmiřování vede dlouhá, ale zato často krásná cesta. Vždy jeden z nás postupem hodin ustopí, zalezeme do postele, kde se náramně vyřádíme, zajdeme na večeří, kde mě přítel obvykle obdaruje pugétem rudých růží a zase je nás vztah krásný. Pestrost hádek a krásné usmiřování, to patří dle mého ke každému pevnému vztahu..

Odpovědět Usmiřování Bohumila | 29. 12. 2011, 19:45

Usmiřování je daleko jednodušší a příjemnější,když mu předcházelo cokoliv, co ale bylo v mezích slušnosti a vzájemného respektu. Proto se vždy snažím vzájemné neshody ukončit včas, než pod vlivem emocí či ega vyústí do ostrých hádek a napadání.Pak se k tomu vrátíme a s klidem se vyslechneme a zvážíme problém.Což je pro mne rovněž usmíření. Aplikuji to na šéfa, partnera, přátelé a dítě a vyplácí se to. Chutná večeře, objetí nebo malá pozornost přináší příjemné ujištění, že to zvládáme :-)

Odpovědět Bonusy usmiřování Hatamarka | 27. 12. 2011, 14:27

S manželem jsme se handrkovali převážně o výchovu dětí a o to, že tráví víc času než je zdrávo mimo rodinu. Po výměně názorů to byl však převážně on, kdo zapálil dýmku míru na usmířenou. Získával mě něčím, co mám doopravdicky ráda, třeba pozváním do pizzerie nebo na výlet do kraje mého dětství. Stalo se, že po zvlášť výživné vzájemné slovní masáži mi koupil poukaz na masáž lymfatickou. Musím uznat, měl mě přečtenou jako nejmilovanější knížku. Pokud by přinesl obligátní pozornost, jakou je bonboniéra nebo kytka, neroztála bych zdaleka tak rychle. Když jsem se usmiřovala jako první já, šla jsem mu z vlastní vůle pomoci na zahradu nebo s prací kolem domu. Časy se mění. Děti odrostly, manžel je více doma, na pizzu mě zve k našemu kuchyňskému stolu a já dobrovolně hrabu listí a sem tam i vyplevu záhonek. Prý se tomu říká smíření.

1 - 2 - 3

aas