Reklama

Avokádo se zázvorem

Vracíte se po zimě opět k dobré tělesné a duševní kondici? Avokádo je skvělý pomocník - je nadupané zdraví prospěšnými látkami. Zkombinujte ho se zázvorem, který navíc povzbudí vaši imunitu. Avokádo má být měkké, hebké a máslové, v obchodech ale bohužel často koupíte nezralé kusy.Vybírejte proto pečlivě nejen očima, ale hlavně rukama.
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 26. únor 2015
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Avokádo se zázvorem

Avokádo se
zázvorem

Doba přípravy: 15 minut

2 zralá avokáda

šťáva z půlky citronu

2 lžíce kvalitní sójové omáčky

1 lžička balzamikového octa

3 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného

čersvě mletý pepř

1) Avokáda překrojte po delší straně dokola kolem pecky, oběma půlkami pak proti sobě lehce zatočte – tím se snadno odloupnou. Polovinu, ve které zůstala pecka, vložte do dlaně, zasekněte do pecky nožík a  také s ní zavrťte, sama se pak krásně vyloupne. Následně vezměte polévkovou lžíci, na kulatější straně ji zasuňte pod slupku, a jemným projížděním pod slupkou kůži odstraňte, pokud je plod správně zralý, půjde to jako po másle. Oloupané avokádo pokrájejte na poloviny či na plátky a pokapejte citronovou šťávou. 

2) V hrnku smíchejte sójovou omáčku, balzamikový ocet a zázvor. Touto zálivkou polijte avokáda na talíři a posypte je pepřem.

Číst 1916 krát Naposledy změněno pondělí, 13 duben 2015 16:14

Další články

Reklama