Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Avokádo se zázvorem

Vracíte se po zimě opět k dobré tělesné a duševní kondici? Avokádo je skvělý pomocník - je nadupané zdraví prospěšnými látkami. Zkombinujte ho se zázvorem, který navíc povzbudí vaši imunitu. Avokádo má být měkké, hebké a máslové, v obchodech ale bohužel často koupíte nezralé kusy.Vybírejte proto pečlivě nejen očima, ale hlavně rukama.

Redakce Marianne | 1. 03. 2015

Avokádo se
zázvorem

Doba přípravy: 15 minut

2 zralá avokáda

šťáva z půlky citronu

2 lžíce kvalitní sójové omáčky

1 lžička balzamikového octa

3 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného

čersvě mletý pepř

1) Avokáda překrojte po delší straně dokola kolem pecky, oběma půlkami pak proti sobě lehce zatočte – tím se snadno odloupnou. Polovinu, ve které zůstala pecka, vložte do dlaně, zasekněte do pecky nožík a  také s ní zavrťte, sama se pak krásně vyloupne. Následně vezměte polévkovou lžíci, na kulatější straně ji zasuňte pod slupku, a jemným projížděním pod slupkou kůži odstraňte, pokud je plod správně zralý, půjde to jako po másle. Oloupané avokádo pokrájejte na poloviny či na plátky a pokapejte citronovou šťávou. 

2) V hrnku smíchejte sójovou omáčku, balzamikový ocet a zázvor. Touto zálivkou polijte avokáda na talíři a posypte je pepřem.