Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Balzamikové kuře

Zapomeňte jednou provždy na pečené kuře od mámy. Zkuste něco nového a přitom jednoduchého. Možná vám to připomene letní dovolenou u moře.

Redakce Marianne | 5. 05. 2013

Kuře se dá dělat na milion způsobů. Jen je znát. Přinášíme tip na rychlý oběd nebo večeři, které vám zaberou maximálně 20 minut. Další výhodou této receptury je velký výběr z příloh. K balzamikovému kuřeti si můžete dát takřka cokoli a vždy to bude dobré.

Co budeme potřebovat?

  • 6 kuřecích prsou
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • mořskou sůl a čerstvý černý pepř
  • 3 citrony, přepůlené

Jak na to?

Rozehřejte grilovací pánev na co nejvyšším stupni. Maso potřete olivovým olejem a dejte na pánev. Ztlumte plamen a pak pečte prsa pět minut. Plátky masa postříkejte balzamikovým octem, osolte, opepřete a opékejte další minutu. Kuře otočte a znovu pečte ještě pět minut. Na pánev přidejte i citrony, a to dužinou dolů. Maso servírujte pokapané šťávou z teplých citronů. Jako příloha se hodí pečené nebo šťouchané brambory, kuskus, divoká rýže nebo zeleninový salát. Zkuste třeba salát s řeřichou.

Náš tip

Pro ještě lepší chuť i efekt při podávání můžete maso pokropit krémovou variantou balzamikového octa. Koupíte jej pod označením aceto balsamico cremoso.

Více na www.apetitonline.cz