Reklama

Božský štrúdl

Vyměňte část jablek za hrušky, a uvidíte ten rozdíl! Pořád to ale bude váš starý dobrý štrúdl, ale jaký!
Napsala Apetit Vydáno 06. květen 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Božský štrúdl


Doba přípravy: 20 minut

Pečení: 40 minut

Počet porcí: 8

Budete potřebovat:

  • 5 větších jablek

  • 5 hrušek

  • 2 lžičky skořice

  • 2 sáčky vanilinového cukru

  • 4 hrsti rozinek, propláchnutých

  • 3 hrsti nahrubo nasekaných lískových oříšků

  • 1 balení listového těsta

  • 1 rozšlehané vejce na potření

  • šlehačka k podávání (nemusí být)

Postup:

Jablka i hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Poté dužinu nakrájejte na menší, stejně velké kousky a v míse prosypte skořicí a jedním sáčkem vanilinového cukru. Přidejte rozinky i lískové oříšky a zlehka promíchejte.

Listové těsto překrojte na dva díly, z každého vyválejte tenký plát a každý z nich naplňte polovinou směsi. Zabalte, potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova. Vlažný štrúdl nakrájejte na kousky. Podávejte posypané vanilinovým cukrem, případně i se šlehačkou.

Číst 2539 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:21

Další články

Reklama