Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Bramboráky z červené řepy

České recepty, ale trochu jinak, představuje kuchařka Jezte česky – rok v naší kuchyni. Dnes si z ní uvaříme bramboráky ze zdravé červené řepy.

Redakce Marianne | 18. 05. 2013


Červená řepa má blahodárné účinky na naši pleť, vlasy, ale také játra. Nyní se jí v kuchyni opět dostává pozornosti, kterou si tato plodina právem zaslouží. Ingredience jsou rozpočítány na 6 bramboráků.

Co budeme potřebovat?

1 středně velká červená řepa

2 střední brambory varného typu C

2 vejce

1/2 cibule

1 lžíce mléka

1 lžíce pohankové mouky

špetka soli a pepře

sušený fenykl

majoránka

řepkový olej na smažení

Jak na to?

Červenou řepu i brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme nasekanou cibuli, vejce a mléko. Nakonec vmícháme sůl, pepř, fenykl, majoránku a zahustíme moukou.

V pánvi rozehřejeme řepkový olej a osmahneme na něm bramboráky z obou stran dozlatova. Hotové odložíme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Bramboráky můžete péct i v troubě na pečicím papíru, pokapejte je však troškou oleje, aby neoschly a držely tvar.