Reklama

Bramborové knedlíky se švestkami

Také stejně jako my zbožňujete sladká jídla? Tak pro vás máme dobrou zprávu: je načase se rozmazlit! Dnes podáváme vynikající knedlíky se švestkami a mákem!

Napsala Apetit Vydáno 25. leden 2013
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Bramborové knedlíky se švestkami Bramborové knedlíky se švestkami

Také vám připadá, že knedlíky jsou skvělý způsob, jak si vychutnat ovoce i mimo letní sezónu? Švestky z našeho receptu můžete použít čerstvé i mražené.

Doba přípravy vám zabere zhruba čtyřicet minut a samotné vaření pak necelou půlhodinku.

Ingredience počítají se šesti hladovými strávníky. Všem mlsounům přejeme dobrou chuť!

Co budeme potřebovat?

  • 250 g hrubé mouky

  • 700 g brambor

  • zhruba 750 g švestek

  • zakysanou smetanu (na servírování)

  • mletý mák (na servírování)

  • cukr (na servírování)

  • strouhaný perník (na servírování)

  • 1 lžičku soli

  • 2 menší vejce


Jak na to?

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Prolisujeme je a smícháme s 250 g hrubé mouky, lžičkou soli a dvěma menšími vejci. Vypracujeme tužší těsto, které ihned vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Ty poté naplníme švestkami a těsto důkladně zaoblíme dlaněmi.

V osolené vodě vaříme zhruba 5 minut. Knedlíky podáváme se zakysanou smetanou posypané mletým mákem s cukrem či strouhaným perníkem.

Další recepty najdete ZDE.

Číst 3867 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:05

Další články

Reklama