Reklama

Caserolle z brambor, kuřete a cidru

Cider u nás prožívá velký boom. Před pár lety jsme ještě pomalu nevěděli, co to je, a dnes je (zaslouženě) jedním z módních nápojů. Víte, že se z něj dá i skvěle vařit? Následující casserole je toho důkazem.
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 11. listopad 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Caserolle z brambor, kuřete a cidru

Doba přípravy: 10 minut

Doba pečení: 90 minut

2 lžíce olivového oleje

4 kuřecí čtvrtky

400 g brambor, oškrábaných
a přepůlených

1 řapíkatý celer, pokrájený nadrobno

200 g karotky

1 lžíce celozrnné mouky

450 ml jablečného cidru

2 lžíce čerstvého tymiánu

sůl a pepř

1 svazeček jarní cibulky, pokrájené

1 jablko, pokrájené na plátky

1) Troubu rozpalte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm kuřecí čtvrtky dozlatova. Přendejte je do pekáče a na téže pánvi opečte ještě brambory (5 minut). Pak je přesuňte do pekáče a na pánvi opečte ještě karotky a řapíkatý celer (3 minuty), zaprašte moukou a opékejte ještě minutu.

2) Do pekáče ke kuřeti a bramborám vložte i karotky a celer. Zalijte cidrem, osolte, opepřete a přidejte tymián a přiklopte (pokud nemáte na pekáč poklici, vytvarujte ji z alobalu). Pečte v troubě přibližně hodinu a občas zkontrolujte, zda se jídlo nepřipaluje – pokud ano, můžete ho podlít troškou vody. Během pečení maso polévejte vypečenou šťávou.

3) Na závěr přidejte jarní cibulku a jablko a pečte ještě 10 minut odkryté.

Číst 1535 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:26

Další články

Reklama