Reklama

Chilli con carne

Hutné, dobré, nesmrtelné. Když chilli con carne nabídnete s mexickým tacos, budou se všem dělat boule až za ušima. To nám věřte! Dobrou chuť!
Napsala Apetit Vydáno 13. březen 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Chilli con carne


Doba přípravy: 15 minut

Vaření: 30 minut

Počet porcí: 6

Budete potřebovat:

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno

  • 1 čerstvá červená paprika, zbavená semínek a nasekaná nadrobno

  • 1 stroužek česneku, prolisovaný

  • 1 lžička sušené sladké papriky

  • 1 lžíce drceného kmínu

  • 500 g mletého hovězího masa

  • 1 kostka bujonu

  • 400 g konzervovaných rajčat, nasekaných

  • ½ lžíce sušené majoránky

  • 2 čtverečky co nejkvalitnější hořké čokolády

  • sůl a pepř

  • 2 lžičky rajčatového protlaku

  • 400 g sterilovaných červených fazolí

K podávání:

  • 2 rajčata, nakrájená

  • 2 lžíce nasekané pažitky nebo jarní cibulky

  • tacos podle chuti

Postup:

  • Olej rozpalte na středním plameni, vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji asi pět minut opékejte. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypte papriku, česnek, sušenou papriku a kmín. Smažte dalších pět minut, pak ztlumte plamen, přidejte do pánve mleté maso a důkladně ho osmahněte. Postupně by se mělo rozpadat z větších hrudek na úplně malé kousky. Dbejte na to, aby se opeklo všechno a ze všech stran.
  • Kostku bujonu rozpusťte ve 300 ml horké vody a vývar přelijte do pánve. Přidejte konzervovaná rajčata a přisypte majoránku, čokoládu, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte, přidejte rajčatový protlak a znovu promíchejte. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen na minimum a nechte všechno dvacet minut probublávat. Občas zamíchejte. Nakonec přisypte slité a okapané fazole. Znovu přiveďte k varu a ještě krátce povařte. Jestli se vám zdá omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody. Podle potřeby dokořeňte solí a pepřem.

Tip Marianne:

Když ho uděláte víc, nic se neděje. Nechte zchladnout, pak přendejte do plastových misek, uzavřete a dejte do mrazáku. Vydrží vám tam až měsíc. Když si ho pak budete chtít udělat, stačí vyndat a nechat přes noc rozmrazit. Večer pak rovnoměrně prohřejte v pánvi a ozdobte čerstvou pažitkou, rajčaty a můžete servírovat.

Číst 2485 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:19

Další články

Reklama