Reklama

Cibule po sicilsku

Dnes pro vás máme předkrm, který se připravuje na slunném jihu Itálie. Sice není léto a česká kotlina má do Sicílie stále daleko, ale dobrou cibuli seženete i v zimě a připomenout si léto nikdy nezaškodí.

Napsala Apetit Vydáno 01. únor 2013
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Cibule po sicilsku Cibule po sicilsku

Příprava vám zabere jen 10 minut, pečení pak trvá dalších 25 minut. Ingredience jsou uvedeny pro 4 porce. Nejprve je však třeba připravit si ochucenou strouhanku.

 

Co budete potřebovat na ochucenou strouhanku?

  • svazek hladkolisté petržele
  • 300 g bílého pečiva (den až dva starého, bez posypu na kůrce)
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 malý drcený stroužek česneku
  • špetka soli

Jak na ochucenou strouhanku?

Listy petrželky rozmixujte nadrobno. Do mixéru přidejte ostatní přísady a rozmixujte vše na strouhanku. Protože chleba není suchý, nepodaří se vám to úplně najemno. V tomto případě to vůbec nevadí, naopak. V pokrmech to bude vypadat efektně. Strouhanku, kterou nespotřebujete, můžete zmrazit a použít příště (strouhanka povolí během 10 minut).

 

Co budete potřebovat na sicilskou cibuli?

  • polovina dávky ochucené strouhanky
  • 2–3 bílé cibule, nakrájené na asi 5mm plátky
  • mořská sůl
  • drcené chilli papričky podle chuti
  • 1 lžíce rozinek + 1 lžíce kaparů
  • 2 lžíce panenského olivového oleje

Jak na sicilskou cibuli?

Do pekáčku rozprostřete polovinu připravené strouhanky, na kterou naskládejte plátky cibule, vše osolte a posypte chilli. Přidejte rozinky, kapary a zbytek strouhanky. Nakonec pokapejte olejem a pečte při 200 °C, až bude strouhanka zlatavá. Cibule však musí zůstat ještě pevná. Podávejte vlažné či studené jako předkrm.

Další recepty najdete na Apetitonline.cz.

Číst 2278 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:05

Další články

Reklama