Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Cibule po sicilsku

Dnes pro vás máme předkrm, který se připravuje na slunném jihu Itálie. Sice není léto a česká kotlina má do Sicílie stále daleko, ale dobrou cibuli seženete i v zimě a připomenout si léto nikdy nezaškodí.

Redakce Marianne | 2. 02. 2013

Příprava vám zabere jen 10 minut, pečení pak trvá dalších 25 minut. Ingredience jsou uvedeny pro 4 porce. Nejprve je však třeba připravit si ochucenou strouhanku.

 

Co budete potřebovat na ochucenou strouhanku?

  • svazek hladkolisté petržele
  • 300 g bílého pečiva (den až dva starého, bez posypu na kůrce)
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 malý drcený stroužek česneku
  • špetka soli

Jak na ochucenou strouhanku?

Listy petrželky rozmixujte nadrobno. Do mixéru přidejte ostatní přísady a rozmixujte vše na strouhanku. Protože chleba není suchý, nepodaří se vám to úplně najemno. V tomto případě to vůbec nevadí, naopak. V pokrmech to bude vypadat efektně. Strouhanku, kterou nespotřebujete, můžete zmrazit a použít příště (strouhanka povolí během 10 minut).

 

Co budete potřebovat na sicilskou cibuli?

  • polovina dávky ochucené strouhanky
  • 2–3 bílé cibule, nakrájené na asi 5mm plátky
  • mořská sůl
  • drcené chilli papričky podle chuti
  • 1 lžíce rozinek + 1 lžíce kaparů
  • 2 lžíce panenského olivového oleje

Jak na sicilskou cibuli?

Do pekáčku rozprostřete polovinu připravené strouhanky, na kterou naskládejte plátky cibule, vše osolte a posypte chilli. Přidejte rozinky, kapary a zbytek strouhanky. Nakonec pokapejte olejem a pečte při 200 °C, až bude strouhanka zlatavá. Cibule však musí zůstat ještě pevná. Podávejte vlažné či studené jako předkrm.

Další recepty najdete na Apetitonline.cz.