Reklama

Co si upéct tento víkend? BROWNIES!

Brownies jsou ideálním skupenstvím čokolády: zatímco jejich prostředek je krémově vláčný, na vrchu křupe pevnější krustička. Dokonalost sama!
Napsala Karolína Kamberská Vydáno 05. srpen 2016
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Co si upéct tento víkend? BROWNIES!
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 35 minut
 
POTŘEBUJETE:
 
175 g másla
200 g čokolády
4 vajíčka
300 g třtinového cukru
3 lžíce kakaa holandského typu
100 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
 

1. Troubu nechte rozehřát na 180 °C (horkovzdušnou 170 °C).

2. Máslo pokrájejte na několik kusů a čokoládu nalámejte na větší kousky. Do hlubší pánve nalijte cca 3 cm horké vody, postavte na oheň a do této vodní lázně vložte malý kastrůlek s máslem a čokoládou. Nahřívejte za občasného promíchání tak dlouho, dokud se máslo a čokoláda nerozpustí a nespojí. 

3. Do mísy rozklepněte vajíčka, nasypte cukr a vyšlehejte vařečkou nebo šlehačem dohladka (měly by se objevit bublinky). Do této směsi vmíchejte kakao a nalijte směs másla s čokoládou.

4. V menší misce promíchejte mouku s práškem do pečiva a poté ji přimíchejte do směsi.  

5. Pekáč vyložte pečicím papírem, vlijte na něj směs a dejte péct, za cca 35 minut budou brownies hotové. Pak je nechte vychladnout, jakkoli je to těžké, a pokrájejte na čtverečky. 

Recept najdete ve speciálu Marianne Happy Life (2014).
 
ČTĚTE TAKÉ: 

 

 

Číst 3586 krát Naposledy změněno pátek, 05 srpen 2016 15:48

Další články

Reklama