Reklama

Congrí (rýže s fazolemi)

Ochutnejte kousek Kuby a uvařte dnes rodině jejich typické jídlo – congrí. Nejenže chutná skvěle, ale je i zdravé a nenáročné na přípravu.
Napsal Ivana Ašenbrenerová Vydáno 07. leden 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Congrí (rýže s fazolemi)


Budete potřebovat (pro 4 osoby):

  • 400 g vepřové kýty
  • 400 g černých fazolí
  • 400 g rýže
  • 150 g vepřového sádla
  • 100 g slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 4 cibule
  • mletý pepř
  • kmín
  • sůl
  • petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Fazole propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc namočené v hrnci. Druhý den je uvařte a slijte (vodu ale uchovejte).

  2. Vepřové maso nakrájejte na malé kousky, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.

  3. V hrnci rozehřejte sádlo, na něm osmažte cibuli a česnek. Pak přidejte maso a vše dohromady orestujte. Potom do hrnce nalijte vodu z fazolí, osolte, opepřete a vše povařte.

  4. Přidejte propláchnutou rýži s kmínem a duste tak dlouho, dokud rýže nebude uvařená a maso měkké. Úplně na konec pokrájejte slaninu na nudličky, osmažte ji a posypte porci jídla.

IMG_4575_copy

Náš tip:

Ke congrí se skvěle hodí osmažené banány (také tradiční kubánské jídlo). Na Kubě se k tomuto účelu používají speciální banány, které se dají pořídit i tady. V případě, že byste je nesehnali, můžete koupit co nejzelenější banány, které usmažíte na oleji.

Číst 3222 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:18

Další články

Reklama