Reklama

Crostini s kuřecími játry a čekankou radicchio

Slovenský kuchař Marcel Ihnačák je přesvědčený, že uvařit skvělé a originální jídlo můžete i bez Řádu zlaté vařečky. Jeho recept na crostini s kuřecími játry je pokrm nenáročný na přípravu, ale sklidíte s ním velký úspěch.
Napsal Vydáno 03. únor 2015
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Crostini s kuřecími játry a čekankou radicchio

Na 4–6 porcí budete potřebovat:

50 ml extra panenského olivového oleje

1 cibule nasekaná nadrobno

2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno + česnek na potírání

400 g čerstvých kuřecích jater, odblaněných

100 ml suchého bílého vína

8 slaných ančoviček

1 lžíce malých kaparů

sůl a čerstvě mletý pepř

100 g másla pokojové teploty

1 ciabatta nakrájená na plátky silné 2 cm

1 hlávka čekanky radicchio, listy natrhejte na menší kousky

Olivový dresink:

80 g černých oliv s peckou

100 ml extra panenského olivového oleje

2 lžíce kvalitního balzamikového octa

mořská sůl a čerstvě mletý pepř 

Do pánve nalijte olivový olej a dobře ho rozehřejte. Přidejte nasekanou cibuli, česnek a opékejte je asi 3 minuty dozlatova. Potom vložte nahrubo nakrájená játra a restujte do zlatohněda. Podlijte bílým vínem, přidejte ančovičky, kapary a duste, dokud se víno nevyvaří. Dochuťte solí a pepřem a nechte mírně vychladnout. 

Mezitím si připravte čekankový salát. Natrhané listy dejte do mísy, olivy vypeckujte. Marcel Ihnačák to dělá tak, že je zabalí do utěrky a silněji poklepe paličkou na maso. Potom vypeckované olivy nasekejte na menší kousky, smíchejte s olivovým olejem, balzamikovým octem, solí a pepřem. 

Crostini jsou malé opečené chlebíčky nakrájené z focaccii nebo ciabatty. Nejprve se opečou, potřou česnekem a často i trochou másla. Takto připravené základní crostini se obloží čímkoli, co je zrovna po ruce, a podávají. 

Recept je z nové kuchařky Marcela Ihnačáka Radost vařit. Vydal Slovart za 499 Kč. 

Číst 1350 krát Naposledy změněno pondělí, 13 duben 2015 16:27

Kristýna Mazánková

Další články

Reklama