Reklama

Do červena

Vitaminy a minerály jsou na podzim nedostatkové zboží. Čím víc jich sníme v přírodní podobě, tím líp. Salát v červených odstínech vás postaví na nohy, i když se cítíte unavení a bez nálady.
Napsala Vydáno 26. listopad 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Do červena

Jak na něj? Je to jednoduché, potřebujete jen červenou řepu, nejlépe dva kousky velikosti brambory, dvě střední mrkve a dvě větší jablka, všechno nastrouhejte a zamíchejte. Pokud chcete ostřejší chuť, kápněte trochu citronu. Navrch nasypte sušené brusinky. Je to výtečné.

A proč je vlastně tak zdravý? V mrkvi je hodně vitaminu A. Ten je rozpustný v tucích, proto je výhodné přikusovat hermelín, případně ještě přidat kapku olivového oleje. Vědci zjistili, že látka falkarinol může pomáhat jako prevence proti rakovině. Kromě toho obsahuje i vlákninu, pomáhá při šerosleposti, močových kamenech a revmatismu. 

Červená řepa podporuje činnost jater, oběhové soustavy, povzbuzuje činnost žaludku, pomáhá vylučovat z těla soli.  

Jablko obsahuje mnoho vlákniny a pomáhá trávení, navíc je to pro nás Středoevropany nejpřirozenější druh ovoce.

Dobrou chuť.

Číst 1951 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:27
Klára Mandausová

Klára Mandausová

Popisek

Další články

Reklama