Reklama

Grilovaný hermelín s mangovobrusinkovým čatní

Sezona grilování a chutných gurmánských zážitků je tady! Vyzkoušejte výborný grilovaný hermelín s ovocným čatní.
Napsal Zuzana Hošková Vydáno 26. duben 2013
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Grilovaný hermelín s mangovobrusinkovým čatní Grilovaný hermelín s mangovobrusinkovým čatní


Co budeme na 4 porce potřebovat?

  • 1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
  • ½ cibule
  • 1 mango
  • 1 malou chilli papričku
  • 1 lžíci strouhaného zázvoru
  • 40 ml octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíci cukru
  • 2 lžíce pokrájeného koriandru
  • sůl

Jak na to?

Na kostičky postupně nakrájíme oloupané mango, cibuli a česnek. Zalijeme 200 ml vody, přidáme ocet, špetku soli, šťávu ze zázvoru a pokrájenou chilli papričku. Vzniklou směs za občasného míchání zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Nakonec přimícháme pokrájený koriandr.

Hermelíny lehce potřeme olejem, zabalíme do alobalu a grilujeme z každé strany asi 5 minut. Hotové hermelíny rozdělíme na talíře a doplníme směsí z manga. Brusinkovou omáčku podáváme buď zvlášť, nebo ji přimícháme do čatní.

Číst 2532 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:08

Další články

Reklama