Reklama

Hospodská dršťková polévka

Pro někoho pochoutka, pro jiného jídlo, kterému se obloukem vyhýbá. Nicméně k české kuchyni patří, a nejen k ní. Vyhledávají ji labužníci po celém světě.

Napsala Apetit Vydáno 08. únor 2013
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Hospodská dršťková polévka

Příprava podle našeho receptu vám zabere 20 minut, vařit pak budete další půl hodiny. Ingredience jsou uvedeny pro 4 porce.

 

Co budete potřebovat?

  • 1 velká cibule, nadrobno pokrájená
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 500 g předvařených hovězích drštěk, nakrájených na nudličky
  • 1,5 l vývaru z kostí nebo masa a kořenové zeleniny
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • špetka majoránky
  • mleté chilli podle chuti

 

Jak na to?

Na sádle zpěňte nakrájenou cibuli, zaprašte moukou a osmahněte na světlou jíšku. Postupně vmíchejte sladkou papriku. Když je jíška hladká, přidejte vývar a opět dobře rozmíchejte. Směs vařte nejméně 20 minut. Pak jsou na řadě uvařené dršťky, koření, drcený česnek a sůl. Ještě 10 minut vařte. Podávejte s pečivem a nejlépe také s vychlazeným pivem. Dobrou chuť.

Další recepty najdete na Apetitonline.cz.

Číst 3467 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:05

Další články

Reklama