Reklama

Hruškové čatní

Tentokrát máme recept pro milovníky hrušek. Nebudeme péct koláč, ale vyrábět čatní, které se výborně hodí k masu či sýrům nebo si ho jen tak můžete namazat na chleba.

Napsala Apetit Vydáno 02. listopad 2012
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Hruškové čatní

Příprava vám zabere asi 15 minut, vaření pak kolem hodiny. Ingredience jsou uvedeny pro přípravu čtyř 350ml sklenic.

Co budete potřebovat?

  • 5 červených cibulí
  • 5 šalotek
  • 190 g naložených perlových cibulek
  • 400 g hrušek
  • 175 ml bílého vína
  • 150 ml bílého balzamikového octa
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g přírodního cukru
  • 80 g rozinek, propláchnutých

Jak na to?

Oloupejte cibulky a šalotky a pak je nakrájejte na čtvrtky nebo ty větší na osminky. Hrušky rozčtvrťte, zbavte jádřinců a pokrájejte i se slupkou na kostky. Nakládané cibulky nechte mezitím okapat.

Ve velkém hrnci zahřejte víno, ocet, koření a cukr. Přidejte cibuli, šalotky, hrušky i rozinky a nechte 45 minut vařit. Pak jsou na řadě naložené cibulky, pokračujte ve vaření ještě čtvrt hodiny.

Čatní nalijte ještě horké do vymytých skleniček, uzavřete víčky a máte hotovo.

Další recepty najdete ZDE.

Číst 5501 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:02

Další články

Reklama