Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Jogurtový koláč podle paní Karolíny

Jako míra poslouží kelímek od jogurtu. A další výhoda: ušpiníte minimum nádobí. Kromě toho chutná vážně skvěle a je rychle hotový. Ideální koláč na sobotu!

Redakce Marianne | 18. 01. 2014


Doba přípravy: 10 minut

Pečení: 20 minut

Počet porcí: na 8 řezů

Budete potřebovat:

  • 1 kelímek bílého jogurtu

  • 1 kelímek polohrubé mouky + na formu (lze použíti mouku celozrnnou)

  • 1⁄2 kelímku krupicového cukru

  • 1⁄2 kelímku oleje nebo rozpuštěného másla + na formu

  • 1⁄2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

  • 1 vejce

  • 1 meruňkový kompot, slitý


Na drobenku:

  • 100 g hrubé mouky

  • 80 g másla

  • 80 g krupicového cukru

Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem. Přísady na drobenku promněte a nasypte ji na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

NĚCO NAVÍC:

Místo meruněk nastrouhejte na koláč jedno až dvě oloupaná jablka a do drobenky přidejte skořici a třeba mleté ořechy.