Reklama

Kandovaná pomerančová kůra

Máte na poslední chvíli chuť udělat ještě nějaké neobvyklé cukroví? Zkuste tuto pozapomenutou, klasickou cukrovinku našich prababiček! V dětství jsme se dělili na dva tábory – jeden kandovanou kůru zbožňoval, druhý nenáviděl. Pokud jste ji už dlouho neměli, vyzkoušejte, do kterého tábora patříte dnes.
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 15. prosinec 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Kandovaná pomerančová kůra

Doba přípravy: 40 minut

2 pomeranče

100 g cukru

šťáva z půlky citronu

1) Pomeranče rozpulte, šťávu opatrně vymačkejte do skleničky a vypijte (v zimě každá kapka dobrá). Kůru nakrájejte na proužky široké přibližně 1 cm, z nich pak seřízněte měkkou část bílé dřeně (tu vyhoďte). Zbylé slupky vložte do studené vody a pět minut vařte. Pak slijte, opět zalijte studenou vodou, znovu vařte, opět slijte, a to celé zopakujte ještě jednou (dohromady tedy třikrát). Nakonec nechte kůru okapat na čisté utěrce nebo v cedníku.

2) Do kastrůlku dejte 200 ml vlažné vody, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí, pak přidejte citronovou šťávu. Do směsi dejte okapané pomerančové slupky, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni bez míchání asi 15 minut. 

3) Když slupky zesklovatí, slijte tekutinu přes cedník a nechte ještě chvíli odkapat. Pak kůru rozložte na pečicí papír, a nechte při pokojové teplotě do druhého dne oschnout. Pokud chcete, můžete oschlé slupky také namáčet do rozpuštěné čokolády.

Číst 2158 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:27

Další články

Reklama