Reklama

Krémové řezy

Vypadají na první pohled komplikovaně, ale zvládnete je raz dva. Slibujeme, že výsledkem budete nadšeni!
Napsala Apetit Vydáno 03. duben 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Krémové řezy


Doba přípravy: 50 minut

Pečení: 20 minut

Počet porcí: na 12 řezů

Budete potřebovat:

  • 2 balíčky světlých sušenek BeBe

  • kupovaná čokoládová poleva (nebo 1 tabulka čokolády na vaření rozpuštěná s 50 g 100% tuku)

Na těsto

  • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť

  • 100 g moučkového cukru

  • 2 lžičky kakaa

  • 100 ml slunečnicového oleje

  • 250 ml mléka

  • 300 g hladké mouky

  • 1 lžička kypřicího prášku


Na pudinkový krém

  • 500 ml mléka

  • 2 balení vanilkového pudinku

  • 2 sáčky vanilinového cukru

  • 100 g krupicového cukru

  • 150 g másla


Na karamelový krém

  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, povařená 1,5 hodiny ve vodě

  • 250 g másla

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180/160 stupňů. Pekáč vyložte pečicím papírem. Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte kakao, olej, mléko a mouku s prosátým kypřicím práškem. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je vmíchejte k těstu. Nalijte do pekáče a pečte asi 20 minut.

2.  Mezitím uvařte pudink s mlékem a oběma druhy cukru. Po vychladnutí ho smíchejte se změklým máslem. Krém naneste na upečenou, vychladlou placku a pokryjte sušenkami.

3. Zkaramelizované mléko utřete s máslem a naneste na sušenky. Zalijte čokoládovou polevou a nechte vychladit.

Číst 6878 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:20

Další články

Reklama