Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Krémové řezy

Vypadají na první pohled komplikovaně, ale zvládnete je raz dva. Slibujeme, že výsledkem budete nadšeni!

Redakce Marianne | 5. 04. 2014


Doba přípravy: 50 minut

Pečení: 20 minut

Počet porcí: na 12 řezů

Budete potřebovat:

  • 2 balíčky světlých sušenek BeBe

  • kupovaná čokoládová poleva (nebo 1 tabulka čokolády na vaření rozpuštěná s 50 g 100% tuku)

Na těsto

  • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť

  • 100 g moučkového cukru

  • 2 lžičky kakaa

  • 100 ml slunečnicového oleje

  • 250 ml mléka

  • 300 g hladké mouky

  • 1 lžička kypřicího prášku


Na pudinkový krém

  • 500 ml mléka

  • 2 balení vanilkového pudinku

  • 2 sáčky vanilinového cukru

  • 100 g krupicového cukru

  • 150 g másla


Na karamelový krém

  • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, povařená 1,5 hodiny ve vodě

  • 250 g másla

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180/160 stupňů. Pekáč vyložte pečicím papírem. Žloutky utřete s cukrem do pěny, přidejte kakao, olej, mléko a mouku s prosátým kypřicím práškem. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je vmíchejte k těstu. Nalijte do pekáče a pečte asi 20 minut.

2.  Mezitím uvařte pudink s mlékem a oběma druhy cukru. Po vychladnutí ho smíchejte se změklým máslem. Krém naneste na upečenou, vychladlou placku a pokryjte sušenkami.

3. Zkaramelizované mléko utřete s máslem a naneste na sušenky. Zalijte čokoládovou polevou a nechte vychladit.