Reklama

Krůtí pilaf s mangem a brusinkami

Zralé mango je plné šťávy a jeho silná ovocná chuť se v exotických zemích často využívá do omáček k masu. Tento pilaf je jednou ze skvělých možností, jak si ho užít. Dobrou chuť!
Napsal Karolína Kamberská Vydáno 18. listopad 2014
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Krůtí pilaf s mangem a brusinkami

Doba přípravy: 15 minut

Doba vaření: 25 minut

3 lžíce másla

1 cibule nakrájená na kolečka

1 červená kapie nakrájená na proužky

3 stroužky česneku oloupané a nakrájené na tenká kolečka 

200 g pečeného krůtího masa (zužitkujte zbytky ze včerejška, může být i jiná drůbež), pokrájeného na kousky

50 g plátků mandlí

sůl, pepř

½ lžičky skořice

1 zralé mango, oloupané a nakrájené na kousky cca 2 cm

50 g sušených brusinek

3 lžíce meruňkové marmelády

2 varné sáčky rýže basmati

bylinky na ozdobení
(např. máta, meduňka i pažitka)

1) Nejprve si připravte masovou směs, té na rozdíl od rýže chvilka čekání neuškodí. Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli. Ve chvíli, kdy je průsvitná, přidejte kapii a česnek a znovu cca 3 minuty restujte. Přidejte pokrájené maso, mandle, pepř, sůl a skořici. Na závěr vypněte plamen a v tu chvíli do jídla vmíchejte mango, brusinky a meruňkovou marmeládu, zakryjte pokličkou a nechte chvíli dojít. 

2) Připravte rýži v osolené vodě podle návodu. 

3) Když je rýže uvařená a slitá, přihřejte na pánvi masovoovocnou směs, lehce promíchejte s rýží a podávejte.

Číst 1598 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:26

Další články

Reklama