Reklama

Legislativní perníčky

Vánoce se blíží, začněte péct. Tyhle perníčky jsou velmi dekorativní – díky kakau a čokoládě mají tmavě hnědou bavu a bílá poleva na nich vynikne. Dají se jíst rovnou bez rozležení. A proč legislativní? Dostaly jméno po právničce, která jim vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kanclář.
Napsala Apetit Vydáno 26. listopad 2013
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Legislativní perníčky


Doba přípravy: 40 minut

Pečení: 5 minut

Počet porcí: na 3 plechy

Budete potřebovat:

  • 60 g másla

  • 60 g moučkového cukru

  • 1 vejce + vejce na potření perníčků

  • 2 lžíce medu

  • 30 g čokolády na vaření, nastrouhané

  • 2 lžíce kakaa holandského typu

  • 250 g hladké mouky

  • 1⁄2 balíčku prášku do perníku

Na polevu:

  • 1 bílek

  • 150 g moučkového cukru

Postup:

  • Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.

  • Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.

  • Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.

Chcete potěšit i svoje domácí mazlíčky? Soutěžte dnes s námi v naší vánoční soutěži http://vanoce.marianne.cz/ o tři balíčky krmiva pro kočky Purina One.

Číst 2570 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:17

Další články

Reklama