Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Letní polévka z jahod

Vyzkoušejte osvěžující ovocnou polévku podle receptu šéfkuchaře Jana Volšičky! Nebudete litovat!

Redakce Marianne | 23. 06. 2013

Proč nás tento recept tak baví? Protože je jednoduchý, ingredience snadno dostupné a efekt maximální! Ovocná polévka má na to, aby se stala favoritem vaší kuchyně. Obzvlášť teď v létě!

Potěšte rodinu a naservírujte jí netradiční recept, který si zamiluje! Na tuto polévku a další dobroty z letního menu můžete také vyrazit do restaurace Epopey. Chuťové pohárky vám zde řádně poškádlí šéfkuchař Jan Volšička, který pro nás připravil i tento lahodný recept.

Co budeme potřebovat?

  • 500 g čerstvých jahod
  • 250 g cukru
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 citron
  • několik lístků máty na ozdobu

Jak na to?

Jahody v hrnci smícháme s cukrem a citronem. Poté přivedeme k varu, chvíli povaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí směs důkladně rozmixujeme a dáme vychladit do lednice na jednu až dvě hodiny. Po uplynutí této doby polévku nalijeme do talíře. Ozdobíme ji nočkem zakysané smetany a mátou.