Reklama

Letní polévka z jahod

Vyzkoušejte osvěžující ovocnou polévku podle receptu šéfkuchaře Jana Volšičky! Nebudete litovat!
Napsal Zuzana Hošková Vydáno 21. červen 2013
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Ovocná polévka Ovocná polévka

Proč nás tento recept tak baví? Protože je jednoduchý, ingredience snadno dostupné a efekt maximální! Ovocná polévka má na to, aby se stala favoritem vaší kuchyně. Obzvlášť teď v létě!

Potěšte rodinu a naservírujte jí netradiční recept, který si zamiluje! Na tuto polévku a další dobroty z letního menu můžete také vyrazit do restaurace Epopey. Chuťové pohárky vám zde řádně poškádlí šéfkuchař Jan Volšička, který pro nás připravil i tento lahodný recept.

Co budeme potřebovat?

  • 500 g čerstvých jahod
  • 250 g cukru
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 citron
  • několik lístků máty na ozdobu

Jak na to?

Jahody v hrnci smícháme s cukrem a citronem. Poté přivedeme k varu, chvíli povaříme a necháme vychladnout. Po vychladnutí směs důkladně rozmixujeme a dáme vychladit do lednice na jednu až dvě hodiny. Po uplynutí této doby polévku nalijeme do talíře. Ozdobíme ji nočkem zakysané smetany a mátou.

Číst 1808 krát Naposledy změněno středa, 14 leden 2015 15:11

Další články

Reklama