Reklama

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

Ostružiny, meruňky, drobenka... a jednoduchý koláč, který upečete za chvíli. Co víc si o letním víkendu přát?
Napsala redakce Apetit Vydáno 15. červenec 2016
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)
Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou
PŘÍPRAVA 20 MINUT. PEČENÍ 40–45.  NA 1 PEKÁČ. 
VELMI SNADNÉ
 
200 g másla, rozpuštěného 
200 g přírodního cukru 
220 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku
3 vejce, prošlehaná
2 lžíce mléka
200 g vanilkového jogurtu
300 g meruněk, přepůlených, bez pecky
a slupky 
250 g ostružin
 
NA DROBENKU
50 g studeného másla
6 lžic polohrubé mouky 
4 lžíce přírodního cukru 
1 lžička skořice
 
1. Pekáč o rozměrech 20 × 30 cm vyložte papírem na pečení. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Smíchejte máslo, cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce a mléko. Těsto vlijte do formy a pečte 25 minut. Mezitím si udělejte drobenku a očistěte ovoce. Koláč vytáhněte z trouby, potřete jogurtem a nasypte na něj ovoce a drobenku. Pečte ještě 15–20 minut tak, aby špejle po zapíchnutí vyšla čistá.
3. Koláč můžete podávat teplý i studený, v lednici vydrží několik dní.
 
Něco navíc  
Čarujte s barvami! Oranžové meruňky hezky doplní i borůvky, černý rybíz nebo třeba maliny.

 

Číst 3055 krát Naposledy změněno sobota, 16 červenec 2016 15:20

Další články

Reklama